Bernat Bailbé farà sonar de nou l’històric orgue de l’església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu en un concert solidari

 a Esdeveniments

​L’orgue de l’església, amb data de 1929 i un dels tres únics que va sobreviure a la Guerra Civil, va recuperar el seu so original l’any passat gràcies a un acurat procés de restauració.

Aquest divendres 14 de juny a les 18 h, serà l’organista Bernat Bailbé qui tornarà a fer sonar l’orgue de l’església en un nou concert solidari al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Bailbé tocarà un dels tres únics orgues que van sobreviure als atacs de la Guerra Civil.

La restauració, duta a terme l’any passat a càrrec del mestre Gerhard Grenzing, conserva l’esperit original de l’orgue sense produir-hi cap transformació, més enllà de l’extracció i la separació de la consola, procés que s’havia fet prèviament. Tots els treballs per dur-la a terme i per a la seva harmonització mantenen l’estètica original de l’instrument, sense afectar-ne la sonoritat, que resta inalterada per recuperar l’essència de l’orgue de 1929 i el seu missatge musical, resultat de l’evolució de l’orgueneria a Catalunya a principis del segle XX.

Sota el nom Obrim el Parc Sanitari, el concert d’orgue de Bernat Bailbé s’emmarca dins el programa d’activitats Omplim el Parc de Música, que l’organització celebra al llarg del mes de juny per afavorir la integració de les persones amb problemes de salut mental.

Obrim el Parc Sanitari també serà una trobada de portes obertes tant per a professionals del centre com per a la ciutadania. Al marge del concert, els assistents podran gaudir d’un refrigeri, la recaptació del qual anirà destinada a finançar programes solidaris que es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Sobre Bernat Bailbé

Natural de Tuïr, el Rosselló, Bernat Bailbé va cursar els estudis musicals de piano i orgue al Conservatori de Perpinyà i a Tolosa de Llenguadoc. Va ampliar els seus coneixements d’orgue amb Montserrat Torrent i altres mestres. Bailbé compta amb una carrera organística molt extensa. Ha actuat en diversos punts del territori català, a Espanya, França, Itàlia i Alemanya. En l’actualitat, és l’organista de l’Església de Sant Felip Neri, i de la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de la ciutat de Barcelona.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search