Celebrades les IX Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa

 a Institució
​El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha acollit, per novè any consecutiu, la celebració de les Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa sota el títol “Les religions i l’acompanyament a la mort: El final de la vida i el dol en les diferents religions”. Les jornades s’han celebrat, com cada any, amb un gran èxit d’assistència amb més d’un centenar de participants.
Les jornades, destinades als professionals sanitaris, han comptat amb professionals tant del Parc Sanitari com d’altres hospitals catalans com el de Granollers, el de Lleida o el de les Germanes Hospitalàries de Martorell. “Ha estat molt important el fet de poder comptar amb la presència de professionals d’altres centres. El Parc Sanitari ha trencat barreres aquest any i ha obert el seu recinte i això també s’ha notat en l’assistència a les jornades. Això aporta punts de vista molt diferents, fet interessant perquè la diversificació fa que tots aprenguem coses noves.  A més, pels que treballem en aquests temes, també és important formar-nos constantment per conèixer la realitat de la nostra societat actual. Tractem de fer el que ja feia en el seu dia en nostre fundador, Sant Joan de Déu: atendre a totes les persones de diverses cultures i espiritualitats que es trobava pels carrers de Granada”, explica María Carmen Márquez, membre del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i responsable d’aquest servei en l’Àrea de Salut Mental.
Les Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa van néixer fa ja nou anys: “Un dels objectius del nostre Servei  és sensibilitzar els professionals i formar-los en les necessitats espirituals dels usuaris. És un tema que, per a alguns professionals, costa d’entendre però que per molts usuaris és fonamental i necessari donat que el benestar espiritual també es un element de millora per a ells. Per aquest motiu, vam decidir organitzar aquestes jornades anuals, juntament amb altres formacions que portem a terme des del Servei amb els equips, per intentar sensibilitzar en aquest sentit els professionals” – comenta María Carmen Márquez – “Intentem buscar sempre temes d’interès, utilitat i actualitat per tal que facilitin als professionals el poder atendre i conèixer quines són les necessitats espirituals i com detectar-les en els usuaris per tal d’oferir el millor suport possible. Durant aquests 9 anys, hem tractat temes com les sectes, el dol, l’espiritualitat, la curació…”.
S’ha de destacar el suport que la UNESCO, des del seu Departament de Diàleg Interreligiós, dóna habitualment a aquest servei. “La relació entre ambdues institucions és molt bona. Sempre han mostrat la seva predisposició a col·laborar amb nosaltres i, en el cas de les jornades, ens ajuden a l’hora de buscar els ponents més indicats en funció dels temes a tractar”, explica María Carmen Márquez.
El 2012 serà un any especial i es que aquestes jornades compliran els seus primers deu anys de vida: &quotEncara no hi ha res tancat però ja tenim propostes i alguna idea al cap… Com sempre, des del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa buscarem temes que puguin interessar i ser d’utilitat pels professionals per tal d’oferir una bona assistència als nostres usuaris. Seran deu anys de jornades i haurem de preparar alguna cosa especial…&quot, avança la responsable de l’Àrea de Salut Mental del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search