Celebrades les IX Jornades de Recerca en Salut Mental

 a Institució
​Un any més, el Parc  Sanitari Sant Joan de Déu ha acollit les Jornades de Recerca en Salut Mental. Les jornades, que aquest any han arribat a la seva novena edició,han destacat en l’edició d’enguany per la seva temàtica innovadora i la seva aproximació a l’àmbit assistencial.
La conferència magistral va ser a càrrec de la Dra. Carme Valls, Metgessa i Directora del Programa Dones, Salut i Qualitat de Vida dels CAPS. Fer una valoració sobre la importància de tenir en compte el gènere en la recerca i en l’atenció en salut mental va ser l’eix central de la seva ponència.
Durant la Taula de Comunicacions Orals van presentar-se un seguit de treballs de recerca en Salut Mental del Parc Sanitari. La Dra. Emma Cassa i el Sr. Hilari Andrés van presentar els resultats dels projectes de recerca guanyadors del Parc en l’edició de 2010, basats en les validacions de dues escales: una d’habilitats socials i altre de violència respectivament.
El Sr. Noé Garín va parlar d’envelliment saludable el Dr. Gildas Brébion va explicar la relació entre la memòria i les al·lucinacions visuals i la Dra. Luisa Baladón, els projecte de noves tecnologies Health4Mood.
Posteriorment van portar-se a terme dues Taules. La primera va estar basada en nous abordatges en salut mental. El Dr. Juan Mendive i la Dra. Eva Grasa van explicar una nova eina per a millorar la detecció de la depressió en atenció primària i el procediment d’una intervenció cognitiva-conductual per al tractament de les al·lucinacions resistents.
La segona va centrar-se en l’abordatge del present i el futur de la salut mental a Europa. El Dr. Jordi Obiols va desgranar el nou DSM-V i les seves implicacions en la clínica mentre que el Dr. Josep María Haro va explicar el projecte europeu que consisteix en coordinar les polítiques europees vers recerca en salut mental.
Destacar també, l’exposició dels pòsters de projectes de recerca presentats durant l’any 2012-2013 a diferents congressos nacionals i internacionals. Com a novetat d’enguany, els participants en aquestes IX Jornades de Recerca en Salut Mental van votar pel millor pòster i el premi se’l va endur Sonia Monedero i els seus col·laboradors/eres amb el treball “Estudio de la validación EPERV-Resultados del proyecto EPERV: validación de la escala y predicción y evaluación del riesgo de violencia”. El premi el va recollir el Sr. Hilari Andrés.
L’èxit de participació de les Jornades de Recerca en Salut Mental i la qualitat de les ponències fa que ja es comenci a treballar en l’edició de l’any vinent.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search