Celebrades les VIII Jornades de Recerca en Salut Mental

 a Institució
​La Unitat de Recerca del Parc Sanitari Sant Joan de Déu va organitzar el passat 25 de maig la vuitena edició de les Jornades de Recerca en Salut Mental. Unes jornades que van ser inaugurades pel Sr. Enric Mangas, Director General del Parc Sanitari i el Dr. Josep Maria Haro, Director de la Unitat de Recerca i Desenvolupament del Parc.
La conferència inaugural va estar a càrrec del Dr. Cuesta, investigador de gran prestigi en l’àmbit de les psicosis i de la esquizofrènia. La seva xerrada va estar adreçada a avaluar els trastorns motors i cognitius que es donen les persones que presenten esquizofrènia.
A continuació es van presentar les sis comunicacions orals seleccionades de les que es van presentar a la convocatòria. Les persones que van realitzar les comunicacions orals dels projectes de recerca provenen tant del camp de la recerca com de l’assistència. Aquestes persones van ser: Dolors Muñoz, Elena Huerta, Anna Vilaplana, Juan Vicente Luciano, Emma Casas i  Imke Dachs.
Posteriorment va presentar-se la primera taula en la que es va parlar de la salut mental i la gent gran a càrrec dels investigadors Dr Lobo i Dr. Olivera, experts en el tema. Els ponents van explicar les troballes sobre un estudi epidemiològic en el que valoraven la demència i la depressió en persones grans, i sobre un estudi en població geriàtrica en atenció primària.
La darrera taula va estar centrada en les polítiques de recerca en salut i va estar a càrrec del Dr. Andreu i de la Sra. Fuentelsaz, director del FIS i responsable de recerca de l’Hospital Vall Hebrón, respectivament. Les ponències van explicitar els plans de recerca pels propers anys.
Finalment, el Dr. Francesc Vilúrbina, Director Mèdic del Parc Sanitari, i el Germà Pascual Piles, Superior Provincial, van fer la cloenda de les jornades i van lliurar els premis de recerca. La comunicació guanyadora va ser per al Dr. Juan Vicente Luciano i el pòster guanyador va ser per la Sra. Clàudia Caprile.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search