Celebrat el Grundvitg 2011

 a Institució
Fa uns dies va celebrar-se la I Trobada Europea de Grundvitg on, a més del Parc Sanitari, hi van participar estudiants del Centre Saint de Dieu Le Croisic, de França, i el Konwent Oo. Bonifratow Swiatniki Gorne, de Polònia. Durant aquests dies, es va aprofitar per intercanviar experiències i coneixements entorn les persones amb discapacitat intel·lectual.
Al desembre de 2006 es va publicar la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat que els diferents Estats han ratificat. Aquest fet ha iniciat un debat on s’analitza la situació actual d’aquestes persones en relació a poder gaudir de la ciutadania plena. Així doncs, la Unió Europa promou aquests programes per tal de complir una de les seves premisses bàsiques: fer realitat un espai europeu d’aprenentatge permanent orientat a persones adultes amb necessitats especials o en àmbits no oficials de l’ensenyament i on es realcin els veritables valors i pilars d’Europa: els conceptes d’inclusió, participació, democràcia, cultura i drets.
El programa Grundvitg no seria possible sense la participació activa de les persones amb discapacitat i es que sense la seva percepció del món, la seva opinió i les seves inquietuds, treballar pel seu benestar no seria possible. Els professionals d’aquest àmbit són els que, desprès d’estar i conèixer els usuaris, poden traslladar les seves necessitats a la Convenció de la ONU.
Però aquests professionals no són els encarregats de concedir drets a les persones amb discapacitat, els drets són inherents a la dignitat de tots per igual independentment de les seves condicions físiques i/o mentals. Els professionals el que fan és vetllar per tal que aquests drets no es vulnerin.
Durant aquesta I Trobada Europea de Grundvitg es van realitzar debats, visites guiades a Barcelona, es va organitzar una gymkana i es va realitzar una visita a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat on, tot els participants del Grundvitg, van ser rebuts per l’alcalde de la localitat, l’Il·lm. Sr. Jaume Bosch, abans de visitarel Museu Can Barraquer i la casa pairal on va viure Rafael Casanova.
Durant aquest acte van tenir la paraula l’alcalde, el Germà Luis Marzo como a representant de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, i finalment la Sra. Silvia Ángel, com a Coordinadora de l’Àrea de Discapacitat Intel·lectual del Parc Sanitari.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search