Celebrem 5 anys d’Hospital General

 a Institució
​L’11 de juny de 2010, l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, obria les seves portes. “Van ser dies molt intensos. Recordo especialment dues coses: les jornades de portes obertes i l’ambient que hi havia. Les jornades de portes obertes foren molt satisfactòries per la implicació de vàrem tenir tots els professionals del Parc Sanitari. Vam estar al peu del canó en tot moment i va haver-hi molta unió i companyerisme. L’altre cosa que recordo és la il·lusió que impregnava l’ambient. L’obertura del nou hospital era un gran canvi i tots teníem moltes ganes d’encetar aquest nou projecte”, explica la Dra. Cristina García, Directora de l’Hospital General.
Fa 5 anys que més de 300.000 persones es beneficien d’un equipament modern i funcional que incorpora i fa ús de les tecnologies més innovadores amb la voluntat d’oferir una assistència de qualitat adaptada a les necessitats emergents de les persones que atenem. “Durant aquests anys hem passat per diferents etapes d’adaptació al nou entorn i a la nova estructura i hem definit la manera de treballar que volem. En definitiva, hem consolidat la figura de l’hospital com a tal. A més a més, hem aconseguit oferir una atenció continuada al recinte, millorar l’àmbit geriàtric, ens hem agermanat amb Sucre… Aquesta integració dels dos àmbits, salut mental i hospital general, ha estat possible gràcies als sacrificis de tots/es els/les professionals que formem part d’aquest projecte. La seva capacitat d’adaptació, els seus esforços i el seu compromís per tirar endavant el projecte ha estat fonamental”– valora la Dra. García – “Obrir un hospital en un recinte de salut mental ha trencat amb totes les barreres que hi havia i ha significat que no hi hagi diferències entre les persones que atenem. Hem treballat, i ho continuem fent, contra l’estigma per aconseguir que aquest desaparegui”.
Ser un hospital accessible vers el nostre entorn, de qualitat, eficient, obert a la ciutadania i solidari. Amb aquests cinc adjectius, qualifica l’Hospital General actualment la Directora de mateix. “Òbviament queda molt per fer i no podem negar que el context de crisi ens ha frenat en moltes coses. Però el nostre repte futur es mantenir-nos en la línea en la qual estem hores d’ara. Hem d’aconseguir que el nostre hospital doni servei a la gent que ens coneguin perquè fem les coses bé i perquè rebem als pacients amb hospitalitat. A més, hem de lluitar per tal que els/les nostres professionals estiguin satisfets i contents de treballar aquí. I tot això mantenint les línies de docència i recerca, camps que donen un plus més a la nostra assistència”.
L’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu acaba de néixer i encara queda molt de camí per recórrer. Promoure la salut i l’autonomia de les persones preservant la qualitat d’uns serveis sanitaris i socials especialitzats i individualitzats, continuarà sent el principal objectiu del centre. “Sé que han estat 5 anys complexos però la il·lusió i la professionalitat demostrada en aquest temps no ho podem perdre per poder afrontar els reptes que se’ns presentin en els propers anys. Treballarem plegats per situar l’hospital on es mereix, per garantir el seu creixement amb sostenibilitat. No podem oblidar d’on venim i perquè estem aquí”, conclou la Dra. Cristina García.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search