Comença el segon any del projecte europeu de prevenció del terrorisme Risk Track

 a Projectes
  • Els resultats de l’estudi Risk Track poden esdevenir una eina indispensable en la lluita contra el terrorisme.

 

  • L’equip d’investigadors internacional es va reunir a la Unitat d’Investigació, Innovació i Docència del Parc Sanitari Sant Joan de Déu per decidir els reptes del segon any del projecte de recerca.
 
 
El projecte Risk Track, finançat per la Comissió Europea i amb una durada de 24 mesos, està liderat per David Garrigainfermer i investigador del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, conjuntament amb Francisco Javier Torregrosa, de la Universitat Autònoma de Madrid; Mohamoud Barhamgi i Karim Benouaret de la Universitat Claude Bernard de Lió, i Andreas Andreou, Constantinos Tsiourtos i Kyriaki Neophytou de l’Institut de Neurociències i Tecnologia de Xipre.
 
L’objectiu principal d’aquest estudi és facilitar la prevenció del terrorisme mitjançant la identificació de perfils d’usuaris potencialment radicals a les xarxes socials a través d’una eina de rastreig que identifiqui i abordi els factors i indicadors que donen la veu d’alarma sobre quin individu o comunitats estan sent radicalitzades i reclutades per cometre actes violents de terrorisme.
 
La valoració d’aquest risc de violència “es realitza tenint en compte tres factors: la víctima, l’agressor i la situació”, segons explica David Garrigainfermer i investigador del Parc Sanitari Sant Joan de DéuGarriga afirma que aquest projecte suposa “una oportunitat on aportar els meus coneixements com analista en terrorisme i fusionar-los amb eines informàtiques destinades a detectar i prevenir la radicalització”.
 
Coincidint amb l’equador del projecte, l’equip es va reunir el passat mes d’octubre per fer un repàs de totes les accions dutes a terme fins al moment, discutir sobre els resultats obtinguts i preparar els següents passos de cara al darrer any d’investigació de Risk Track.
 
En el transcurs de la trobada, es va destacar un estudi de cas de Facebook i un altre de Twitter. Pel que fa al primer, aquest suposa un gran pas cap a una anàlisi més empíric de la radicalització, mentre que el de Twitter analitza una mostra de perfils d’usuaris aleatoris no radicalitzats respecte a l’ús que en fan els perfils radicals.
 
També es va aprofitar l’ocasió per exposar les bases de dades disponibles per l’estudi, els articles publicats i pendents, i la interfície de l’eina (software) utilitzada per a l’observació de les dades.
 
La jornada va concloure amb un debat centrat en diferents aspectes com quins haurien de ser els propers passos del projecte, quines investigacions s’haurien de dur a terme per millorar el software o la identificació dels factors de risc.
Des d’aquestes línies volem felicitar al David Garriga, infermer i investigador del Parc Sanitari, per la seva tasca i esforç continuat dins el projecte europeu Risk Track!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search