Comença el segon any del projecte europeu de prevenció del terrorisme Risk Track

 a Projectes
  • Els resultats de l’estudi Risk Track poden esdevenir una eina indispensable en la lluita contra el terrorisme.

 

  • L’equip d’investigadors internacional es va reunir a la Unitat d’Investigació, Innovació i Docència del Parc Sanitari Sant Joan de Déu per decidir els reptes del segon any del projecte de recerca.
 
 
El projecte Risk Track, finançat per la Comissió Europea i amb una durada de 24 mesos, està liderat per David Garrigainfermer i investigador del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, conjuntament amb Francisco Javier Torregrosa, de la Universitat Autònoma de Madrid; Mohamoud Barhamgi i Karim Benouaret de la Universitat Claude Bernard de Lió, i Andreas Andreou, Constantinos Tsiourtos i Kyriaki Neophytou de l’Institut de Neurociències i Tecnologia de Xipre.
 
L’objectiu principal d’aquest estudi és facilitar la prevenció del terrorisme mitjançant la identificació de perfils d’usuaris potencialment radicals a les xarxes socials a través d’una eina de rastreig que identifiqui i abordi els factors i indicadors que donen la veu d’alarma sobre quin individu o comunitats estan sent radicalitzades i reclutades per cometre actes violents de terrorisme.
 
La valoració d’aquest risc de violència “es realitza tenint en compte tres factors: la víctima, l’agressor i la situació”, segons explica David Garrigainfermer i investigador del Parc Sanitari Sant Joan de DéuGarriga afirma que aquest projecte suposa “una oportunitat on aportar els meus coneixements com analista en terrorisme i fusionar-los amb eines informàtiques destinades a detectar i prevenir la radicalització”.
 
Coincidint amb l’equador del projecte, l’equip es va reunir el passat mes d’octubre per fer un repàs de totes les accions dutes a terme fins al moment, discutir sobre els resultats obtinguts i preparar els següents passos de cara al darrer any d’investigació de Risk Track.
 
En el transcurs de la trobada, es va destacar un estudi de cas de Facebook i un altre de Twitter. Pel que fa al primer, aquest suposa un gran pas cap a una anàlisi més empíric de la radicalització, mentre que el de Twitter analitza una mostra de perfils d’usuaris aleatoris no radicalitzats respecte a l’ús que en fan els perfils radicals.
 
També es va aprofitar l’ocasió per exposar les bases de dades disponibles per l’estudi, els articles publicats i pendents, i la interfície de l’eina (software) utilitzada per a l’observació de les dades.
 
La jornada va concloure amb un debat centrat en diferents aspectes com quins haurien de ser els propers passos del projecte, quines investigacions s’haurien de dur a terme per millorar el software o la identificació dels factors de risc.
Des d’aquestes línies volem felicitar al David Garriga, infermer i investigador del Parc Sanitari, per la seva tasca i esforç continuat dins el projecte europeu Risk Track!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search