Crònica dels actes centrals de la commemoració del 125è aniversari de l’arribada de Sant Joan de Déu a Sant Boi i els 10 anys del nou Hospital de Sant Boi

 a Institució

El passat 1 d’octubre es va donar el tret de sortida als actes commemoratius amb la celebració de Missa d’Acció de Gràcies oficiada pel Germà Etayo, Superior General de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.

El hall de l’hospital va acollir la inauguració de dues iniciatives,  l’Exposició fotogràfica “10 anys de l’Hospital de Sant Boi” i la mostra de material sanitari antic.

Finalment, la Cursa de l’Hospitalitat i la Jornada de Vida Saludable i Sostenibilitat van posar el punt i final a un cap de setmana festiu per a totes les persones que conformen la institució.

Amb motiu del 125è aniversari de l’arribada de Sant Joan de Déu a Sant Boi i els 10 anys del nou Hospital de Sant Boi, el passat divendres 1 d’octubre, la institució va celebrar la Missa d’Acció de Gràcies a l’Església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu,  oficiada pel Germà Jesús Etayo, Superior General de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, acompanyat d’una representació dels Germans de l’Orde Hospitalari.

En aquest acte, van participar representants de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Meritxell Masó, secretària general del Departament de Salut i la Sra. Yvonne Griley, secretària d’Afers Religiosos del Departament de Justícia. També hi va assistir el Sr. José Ángel Carcelén i la Sra. Salut González, 1er i 2a Tinent d’alcalde, respectivament, de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat; la Sra. Roser Fernández, directora de la Unió Catalana d’Hospitals; juntament amb l’equip directiu, professionals i persones ateses de les diferents unitats i dispositius del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Fem memòria amb dues exposicions

Tot seguit, es va poder visitar l’exposició fotogràfica “10 anys d’històries de vida al nou Hospital de Sant Boi”, que compta amb la col·laboració de Torrents d’Art; i la mostra d’estris sanitaris de finals del segle XIX i del XX; al hall de l’Hospital de Sant Boi.

Finalment, professionals i convidats a l’acte van gaudir d’un aperitiu a l’aire lliure al recinte de Sant Boi, i als diferents serveis comunitaris (SRC, CSMA i centres penitenciaris).

Una festivitat compartida amb la ciutadania

L’endemà, dissabte 2 d’octubre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu va obrir les seves portes a la ciutadania en una jornada d’esport per fomentar un estil de vida saludable. En aquest sentit, més de 70 corredors van participar en la primera edició de la Cursa de l’Hospitalitat, adaptada a la nova realitat sanitària i apta per a tota classe de corredors a partir dels 14 anys. Els participants van recórrer 2, 5 km, equivalent a 2 voltes dins del recinte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

En finalitzar la cursa, els speakers de Ràdio Sant Boi juntament amb representants de l’equip directiu van procedir a l’entrega de premis.

En acabar l’esdeveniment esportiu, es va celebrar una jornada festiva adreçada a les persones ateses i a la ciutadania, i en la qual van poder gaudir d’una fira d’activitats i tallers manuals de pintura, d’hort urbà, figures amb globus, pesca d’ànecs i residus, i teatre inclusiu. Tot amenitzat amb el grup de batucada Toki ki toki.

El fi de festa va ser a càrrec del grup musical Sisanna que van fer ballar als assistents al ritme dels anys 80.

Us compartim tot seguit les fotografies de la I Cursa de l’Hospitalitat i de la jornada de vida saludable i sostenibilitat.

A continuació, podeu veure les fotografies de la jornada de vida saludable i sostenibilitat. 

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search