Defensar la seguretat del pacient, una prioritat de salut mundial

 a Dia Mundial

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a la jornada de conscienciació impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per evitar danys al pacient en els processos d’atenció sanitària.

Els danys al pacient per incidents en l’atenció sanitària són una de les 10 causes principals de mort i discapacitat segons l’OMS, i és que cada pas del procés d’atenció de salut comporta un cert grau de perillositat. Per aquest motiu, millorar la seguretat del pacient esdevé un objectiu prioritari, que requereix un esforç per part de tots els actors implicats en el sistema sanitari.

Amb l’objectiu de mobilitzar la societat i, en concret, els professionals de la salut, l’OMS va establir el 17 de setembre com a Dia Mundial de la Seguretat del Pacient. Es tracta d’una jornada per afavorir la conscienciació i el compromís públic en aquest àmbit. Aquest 2019, el tema escollit per l’organització és “Seguretat del pacient: una prioritat de salut mundial” i l’eslògan de la campanya d’enguany, “Defensem la seguretat del pacient”.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a aquesta jornada, en línia amb la feina que desenvolupa l’organització per garantir la màxima qualitat i seguretat en l’atenció a les persones. Des de fa anys, les direccions mèdiques i d’infermeria impulsen el Comitè de Seguretat i la Unitat Funcional de Seguretat del Pacient, per tal de formar els professionals en aquest àmbit, notificar i analitzar els incidents de seguretat, revisar els processos assistencials de forma periòdica i millorar en matèria de cultura de seguretat, com ara en qüestions relacionades amb la comunicació dels incidents i l’atenció a les segones víctimes.

Per saber més sobre com millorar la seguretat del pacient i trobar informació vinculada a aquesta jornada, podeu visitar el web del Departament de Salut.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search