Desenvolupat el primer índex internacional de predicció de comportaments suïcides

 a Institució
​Milers de persones es suïciden al llarg de l’any. Tot i això, els investigadors i els metges no tenen al seu abast un mètode de treball que els permeti estudiar la probabilitat de plantejament o intent de suïcidi. Un grup d’investigadors, on hi participa el Dr.Josep Maria Haro, ha creat el primer índex de risc per poder prevenir-los.
Les dades d’aquest treball i que publica el Journal of Clinical Psychiatry provenen d’una enquesta realitzada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) anomenada “Estudi Mundial de Salut Mental entre 2001 i 2007 on participen 108.705 adults de 21 països i en la que van respondre a una entrevista diagnòstica internacional.
Aquest estudi analitza els comportaments suïcides i no els suïcides mortals. Les variables que s’associen a aquests comportaments són gènere femení, edats més joves, menor educació, no viure en parella, estar aturat, patir alguns trastorns mentals, haver patit adversitats durant la infància, trastorns mentals dels pares, la religió, el suport social i l’accés a armes o a substàncies letals.
Una de les curiositats que deixa patent aquest estudi és que les conductes suïcides tenen taxes similars en països desenvolupats i en desenvolupament. A més, els factors de risc són similars i, per tant, l’índex de comportament suïcida és vàlid a tot el món.
En canvi, pel que respecte a la mortalitat per suïcidi, hi ha variacions importants. Per exemple, països de l’est d’Europa tenen les taxes més elevades i una gran majoria d’aquests suïcidis els porten a terme persones amb alguna malaltia mental.
Jordi Alonso, Cap del Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l’Institut d’Investigació Hospital del Mar (IMIM) que també participa en aquest projecte, assegura que aquest índex d’avaluació de risc múltiples pot predir els plans i els intents de suïcidi amb una exactitud força alta i pot ajudar els especialistes mèdics a pronosticar aquests comportaments.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search