Destacada participació de la Dra Yolanda Osorio com a ponent i representant del Parc Sanitari en el LV Congrés Nacional de Psiquiatria de Colòmbia

 a Projectes

Del 20 al 23 d’octubre la Dra. Yolanda Osorio va estar present com a ponent en el LV Congrés Nacional de Psiquiatria de Colòmbia, concretament a la ciutat de Barranquilla que enguany s’ha escollit com a seu d’aquesta important trobada que ja acumula 15 edicions.

Entre d’altres, van participar reconeguts professionals de l’àmbit de la psiquiatria com ara el Dr. Germán Casas, colombià; i els psiquiatres nord-americans Dra. Rachel Yehuda de l’Escola de Medicina del prestigiós centre Mount Sinai de Nova York, o el Dr. Charles Nemeroff, tot un referent en el camp de la psicofarmacologia, ambdós professionals experts en l’estudi del TEPT (Trastorn per Estrès Posttraumàtic).

La Dra. Yolanda Osorio, metgessa psiquiatra i coordinadora del CSM Esplugues, de l’Hospital de Dia del Baix Llobregat, del SATMI (Programa d’Atenció en Salut Mental per a població immigrada) i del programa TLP (Trastorn Límit de la Personalitat), va desenvolupar una ponència entorn al tema “Estrés, trauma i violència en població immigrada i refugiada”.

En el seu discurs la Dra. Osorio va centrar les seves intervencions en contextualitzar quina és la situació actual de les persones que han migrat de forma forçada. Osorio va recordar quin és el volum de persones que han abandonat els seus indrets d’origen per motius econòmics o bèl·lics: 244 milions de persones viuen fora del seu país i d’aquestes, 21,4 milions són persones refugiades. En aquest sentit, la Dra. Osorio va destacar que “la condició de refugiat o immigrant no fa a les persones més vulnerables a patir trastorns mentals, però sí les exposa a factors diversos d’estrés que influeixen en el seu benestar.”

Des d’aquí volem agrair a la Dra. Osorio la seva participació en aquest prestigiós congrés com a representant del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Darreres notícies

Escriu un comentari

Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search