Dia Internacional dels Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI): sou imprescindibles!

 a dia europeu, infermeria

El col·lectiu de TCAI és clau per garantir una major qualitat de vida i una millor qualitat assistencial a totes les persones ateses a centres hospitalaris.

La Direcció d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu agraeix la seva feina, vocació, entrega i professionalitat en el desenvolupament diari de les seves tasques.

El 14 de juliol se celebra el Dia Internacional dels Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI), uns professionals amb un paper clau en l’atenció a les persones ateses. Des del Parc Sanitari SJD ens sumem a la seva celebració com un reconeixement a la feina que desenvolupen diàriament en els tres àmbits d’actuació de la institució (salut mental, hospital i atenció intermèdia) i amb la ferma intenció d’aconseguir que la seva contribució sigui més visible.

El col·lectiu de TCAI és clau per garantir una major qualitat de vida i una millor qualitat assistencial a totes les persones ateses a centres hospitalaris. Recolzament, suport, cura, ajuda i comprensió són termes que defineixen aquest col·lectiu de professionals que, tot i estar molt presents per a les persones ateses, encara són força desconeguts per a la societat.

La seva feina consisteix en tenir cura dels usuaris, fent-los sentir acompanyats i segurs durant tota la seva estada hospitalària. Són els encarregats de cobrir totes les necessitats bàsiques de les persones residents: menjar, vestir-se, netejar-se, així com oferir també un suport emocional constant, especialment davant el dolor i les inquietuds que poden sentir-se davant d’una malaltia. Alhora, també poden ser garants de processos de neteja i desinfecció, contribuint a protegir al màxim la salut de les persones.

Per la naturalesa de la seva feina, aquests professionals passen la major part del seu temps al costat de les persones que atenen. Per aquest motiu, poden ser els primers en detectar qualsevol canvi en la seva salut o el seu estat anímic, i actuar amb rapidesa, vetllant així pel seu benestar. El vincle que creen amb les persones ateses no s’aprèn a cap formació, és intrínsec de la seva professió.

En els últims anys, la figura dels TCAI dins dels equips d’infermeria s’ha anat empoderant, assumint noves tasques, amb autonomia pròpia i més responsabilitats, promovent una atenció de qualitat i seguretat, però encara hi ha camí per recórrer. El passat mes de juny, el Parc Sanitari SJD va acollir la primera edició de la Jornada de Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria, una trobada que va reunir més de 150 professionals i que va ser una mostra de la qualitat assistencial d’aquests professionals.

Gràcies per la vostra dedicació, sou una peça imprescindible a l’engranatge del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search