Dignity & Well-being: Exchange for changing, el projecte europeu que afavoreix els col·lectius més vulnerables

 a Projectes

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu participa en el projecte europeu “Dignity & Well-Being: Exchange for changing“(Dignitat i Benestar: intercanvi pel canvi), juntament amb set organitzacions europees més, de set països diferents.

Emmarcat dins l’European SMES-Europe Network, l’objectiu principal d’aquest projecte és crear una associació estratègica per a l’educació i la formació dels professionals que treballen amb persones sense llar o refugiats, posant el focus d’atenció en els més desafavorits i en les persones que tenen algun problema de salut mental. A més, la iniciativa pretén identificar vies que millorin la capacitat dels professionals per a escoltar i comprendre les necessitats d’aquests col·lectius i així millorar el seu benestar físic i social i garantir el seu accés als drets fonamentals i als serveis bàsics de la ciutadania.

Per assolir aquests objectius, les institucions implicades han pautat els següents punts d’acció:

  • Construir una xarxa internacional de professionals que treballin amb persones sense llar en diverses organitzacions i diferents països.
  • Promoure tallers per intercanviar experiències sobre casos d’estudi i dur a terme visites a serveis i organitzacions que treballin amb persones sense llar amb la finalitat d’identificar i aprendre solucions innovadores.
  • Elaborar un programa de capacitació i un manual de bones pràctiques que es pugui compartir amb els professionals de cada país.

Pel que fa al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que compta amb una àmplia i reconeguda experiència en el programa Erasmus+, els professionals involucrats en el projecte Dignity & Well-Being: Exchange for changing formen part de l’Equip de Salut Mental per a Persones Sense Llar (ESMES).

El projecte culminarà l’any 2019 amb l’organització d’una conferència final a Varsòvia, que servirà per posar en comú la seva trajectòria i les conclusions. Posteriorment, es realitzaran seminaris i actes de difusió en els diferents països participants en el projecte. Liderat pel  Centre Hospitalari Psiquiàtric de Lisboa (Portugal), els altres països participants ho fan per mitjà del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Espanya), Santé Mentalet Exclusion Sociale (Bèlgica), Etairia Koinonikis Psixiatrikis kai Psixikis Ygeias (Grècia), Projekt UDENFOR (Dinamarca), Fondazione Istituto Andrea Devoto (Itàlia), Caritas Archidiecezji Warszawskiej (Polònia) i Midlands Simon Community (Irlanda), tots ells actius en l’àmbit de l’exclusió social i la salut mental, amb especial atenció a les persones que viuen en situacions d’abandonament al carrer.

Finançament del projecte europeu: “Dignity & Well-Being: Exchange for changing

El projecte és finançat per la convocatòria ERASMUS+ de la Unió Europea dins del programa “Associacions Estratègiques per a l’Educació i la Formació de Professionals”, que va iniciar-se l’any 2016 i té una durada de 31 mesos, sota el contracte de subvenció Nº 2016-1-PT01-KA202-022970.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search