Diversitat de mirades en la III Jornada de treball de Salut Mental del Parc Sanitari

 a Institució
El passat dijous, 14 de desembre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu va acollir la III Jornada de treball de Salut Mental per tal de posar en comú i reconèixer, a través de breus càpsules de vídeo, la tasca diària en l’assistència a persones amb problemes de salut mental, a la qual van assistir més de 250 professionals.
 
La inauguració de l’acte va anar a càrrec del doctor Ignasi Rieradirector d’Operacions Assistencials del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, qui va donar la benvinguda als assistents i va aprofitar l’ocasió per felicitar-los i agrair-los la feina duta a terme durant aquest últim any, “un any on hem dissenyat i implantat moltes noves accions, sobretot en l’àrea comunitària”. També va ressaltar que, a partir d’ara, s’aposta per una assistència amb un enfocament predominantment comunitari entre presons, una àrea que ha incrementat els seus recursos de manera molt notòria.
 
Seguidament, es va donar pas als veritables protagonistes d’aquesta Jornada interna del Parc Sanitari, els professionals de la salut mental. En aquest dia lúdic i festiu d’intercanviar punts de vista, es va resumir i compartir la tasca anual i les idees innovadores d’aquests professionals per mitjà de 37 càpsules de vídeo. Cadascuna de les presentacions emfatitzava un aspecte diferent de l’assistència a les persones amb problemes de salut mental posant de manifest “la gran varietat de mirades que donem a la nostra assistència”, reflexionava el doctor Riera.
 
Per tercer any consecutiu, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu esdevenia l’escenari d’una sessió, sempre molt ben acollida, que serveix per compartir i donar a conèixer les aportacions dels professionals en l’àmbit de la salut mental. En aquest sentit, la Jornada va estar marcada per un ambient molt distès. Tant les converses prèvies durant l’arribada dels professionals a l’auditori com la presentació de totes les píndoles audiovisuals, donaven pistes sobre el dinamisme que va predominar durant tota la sessió.
 
La Jornada va servir per reflexionar i posar de manifest la importància d’una assistència que ajudi a combatre l’estigma sobre les persones amb problemes de salut mental com a mecanisme de recuperació i inclusió social.
 
Finalment, la III Jornada de treball de Salut Mental va concloure amb un moment de reflexió del doctor Lluís Sandirector de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, qui va fer un repàs de les accions dutes a terme aquest darrer any. La reordenació dels serveis penitenciaris de salut mental, el nou CSMA Viladecans, la millora de la cartera de serveis o l’ampliació de l’equip ESMES van ser algunes de les accions esmentades sense oblidar una important fita. “Som els primers al rànquing del CIBERSAM per tercer any consecutiu” recordava amb satisfacció el doctor San.
 
Des d’aquí, fer-vos extensiu un agraiment i la més sincera enhorabona per la feina ben feta i la diversitat de mirades amb què ompliu el Parc Sanitari.
 
Cada gra de sorra compta!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search