El 7 de març arriba la II Jornada ‘Kidstime Barcelona’

 a Esdeveniments

​’Kidstime Barcelona’ és el primer programa de prevenció primària i d’intervenció multifamiliar que es desenvolupa en l’àmbit estatal. Es treballa amb els fills i els pares de forma integrada i coherent i, també, entre els professionals de la xarxa de salut mental infantojuvenil i la d’adults.
​L’objectiu del ‘Programa Kidstime’ és facilitar una resposta adequada als problemes que experimenten, tant els progenitors amb un trastorn mental com els seus fills i, alhora, impulsar actituds resilients (protectores), especialment en aquests últims i, així, prevenir possibles problemes futurs.

El pròxim 7 de març de 2019, l’Edifici Sant Joan de Déu-Numància del Parc Sanitari Sant Joan de Déu acollirà la II Jornada impulsada pel Grup Kidstime Barcelona, sota el lema Innovant en parentalitat i salut mental.

Com en la primera edició, enguany la trobada tornarà a comptar amb la presència del Dr. Leonard Fagin, expert que ha treballat durant anys amb el projecte Kidstime a l’Institut Anna Freud de Londres i, a més, coautor del Manual Kidstime.

Aquesta II Jornada destaca també per la participació, d’una banda de Deni Francis, actriu d’arts escèniques i col·laboradora, durant 15 anys, en els tallers Kidstime, i, d’altra, de Ferran Utzet, director teatral i docent expert en interpretació i dramatúrgia.

Les inscripcions es poden realitzar fins al pròxim 4 de març. L’aforament és limitat i l’assignació de places es farà per rigorós ordre d’inscripció.

Trobareu informació detallada de com dur a terme la inscripció si feu clic aquí, on a més us podreu descarregar el programa complet de la Jornada.

Sobre Kidstime Barcelona

Tenir un progenitor amb un trastorn mental augmenta el risc de presentar, d’una banda problemes socials i de conducta en la infància i, d’altra, de salut mental en l’adolescència.

Amb la finalitat de protegir a aquesta població vulnerable i, alhora, als seus progenitors, la Fundació Orienta junt amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Complex Assistencial Benito Menni i l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, a través d’una aliança de col·laboració emmarcada en el Clúster de Salut Mental de Catalunya desenvolupen, des de l’any 2014, l’innovador projecte Kidstime.

Kidstime Barcelonaés el primer programa de prevenció primària i d’intervenció multifamiliar que es desenvolupa en l’àmbit estatal. És un projecte pioner pel seu caràcter interinstitucional i pel treball coordinat entre professionals de la xarxa de salut mental infantojuvenil i la d’adults, donat que, actualment, a la resta d’Espanya, el seguiment que ofereixen els serveis de salut mental a les famílies encara es fa per separat: d’una banda l’atenció dirigida als adults i, per un altre, la focalitzada en l’àmbit infantojuvenil.

L’objectiu del Programa Kidstime i dels seus tallers és facilitar una resposta adequada als problemes que experimenten, tant els progenitors amb un trastorn mental com els seus fills i, alhora, impulsar actituds resilients (protectores), especialment en aquests últims i, així, prevenir possibles problemes futurs. També es pretén fomentar la unitat familiar i establir relacions de qualitat amb un vincle positiu.

Així mateix, també es procura que, en l’àmbit familiar, es pugui parlar de manera oberta sobre els problemes de salut mental, amb la finalitat que els menors discriminin aquelles actituds i conductes del progenitor que són pròpies del trastorn mental diagnosticat.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search