El Cros Solidari per la Salut Mental de la vila de Sant Boi arriba a la seva 11ena edició el proper 9 d’octubre

 a Institució
Un any més, la vila de Sant Boi de Llobregat acull el Cros Solidari per la Salut Mental. Un esdeveniment esportiu on es conjuguen l’activitat física saludable i la solidaritat cap a aquelles persones que pateixen alguna patologia mental.
El proper diumenge 9 d’octubre el Parc de la Muntanyeta de la ciutat serà, per onzè any consecutiu, l’escenari del ja tradicional Cros Solidari per la Salut Mental sota l​’organització del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Club d’Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament de la vila santboiana. El Cros compta també  amb el suport del Consell Esportiu del Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’organització Sumant Capacitats.
La cursa s’emmarca, també, dins dels actes de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre. Durant diversos dies s’organitzaran diferents actes al llarg del territori vinculats amb aquesta data assenyalada a favor de la salut mental.
La gran novetat d’aquesta edició és la &quotVolta Solidària per la Salut Mental&quot. El Cros ofereix la possibilitat de demostrar la nostra solidaritat amb aquells que més ens necessiten, corrent o caminant tots junts durant 500 metres. Per a la volta solidària no serà necessari tenir dorsal donat que la volta no serà cronometrada. Allargar-los la mà i avançar amb ells cap a la integració social serà la veritable fita d’aquesta volta tan especial.
 
Sumar per restar la prevalença de l’estigma en salut mental
Una de cada quatre persones pateix algun trastorn mental al llarg de la seva vida, la qual cosa suposa uns 450 milions d’afectats a nivell mundial. El volum d’aquestes dades reflecteix la seva importància, així com la necessitat de fomentar la promoció del benestar, la prevenció, el tractament i rehabilitació d’aquestes persones. Invertir recursos en la recerca també esdevé un objectiu cabdal, donat que sense recerca seria impossible avançar en el coneixement de les patologies mentals.
L’11è Cros Solidari per la Salut Mental vol continuar sent un exemple d’integració mitjançant l’esport com ho palesa el fet que es tracti d’una activitat oberta a tota la ciutadania, on els veritables protagonistes són els escolars, els atletes federats i, per suposat, totes aquelles persones que vulguin participar. Una jornada lúdica i solidària, un veritable gest d’hospitalitat i d’aixopluc cap a persones que, moltes vegades, no tenen l’opció de participar en aquest tipus d’esdeveniments.
Anna Vives, padrina del Cros
Un any més volem agrair el suport l’Anna Vives, una noia que va crear la seva pròpia tipografia de lletra per escriure en qualsevol processador de textos.
L’Anna va començar a treballar la seva lletra amb un equip de persones al setembre del 2011 i, a dia d’avui, la seva tipografia és reconeguda per tothom i ha estat utilitzada per diferents esportistes com el motorista Jorge Lorenzo,  Kilian Jornet i clubs de futbol com el FC Barcelona.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, igual que els valors en els quals es recolza el Cros Solidari per la Salut Mental és poder difondre i potenciar els valors associats a la lletra: la igualtat social, la integració, la solidaritat i la importància del treball en equip, on la suma de capacitats esdevé el tret diferencial.
La recaptació anirà destinada a la recerca en patologies mentals 
La recaptació es destinarà a programes solidaris i de recerca en patologies mentals que es duen a terme en el Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb l’objectiu de millorar l’assistència i la qualitat de vida de les persones amb aquest tipus de trastorns.
La solidaritat amb la Salut Mental també es pot demostrar mitjançant donacions espontànies. Si no podeu venir a córrer, podeu fer la vostra aportació a la pàgina web Implica’t, que promou el finançament col·lectiu dels programes socials de Sant Joan de Déu.
 
 
Inscripcions
Les inscripcions per participar en el 10è Cros Solidari per la Salut Mental ja són obertes.
El Cros està inscrit en la lliga Championchip, dins del circuit de curses populars. L’esdeveniment oferirà curses de diverses categories amb una previsió de més d’un miler de participants.
Primer serà el torn de les curses per a participants als Jocs Esportius Escolars. A continuació, serà el torn de la categoria de Salut Mental i, finalment,  l’OPEN Popular. Les curses de categoria infantil formen part del conjunt de Cros organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat en el marc dels Jocs Esportius Escolars.
Aquí trobareu tota la informació per inscriure-us en les diferents categories del Cros.
 
 
Reglament i programa de curses
Si voleu consultar el reglament de l’11è Cros per la Salut Mental, feu clic aquí.
Per consultar el programa de les curses, feu  clic aquí.
Gràcies!
Per últim, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que, al llarg d’aquests 11 anys, han col·laborat i han fet possible l’èxit d’aquest Cros Solidari per la Salut Mental.
La suma de tots ha estat essencial, no hagués estat possible d’una altra manera!

 

​​​​​

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search