El director del CatSalut, David Elvira, coneix d’aprop la tasca assistencial de l’equip de Sense Sostre (ESMeSS) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a Institució

 

· En els últims 2 anys, del 2013 al 2015, a la ciutat de Barcelona s’ha incrementat la població sense llar en 500 persones.
· El Programa de Salut Mental en les persones Sense Sostre (ESMeSS) es va posar en marxa l’any 2006 amb la finalitat d’oferir i millorar l’atenció pisquiàtrica, el seguiment i el tractament de les persones amb trastorn mental greu que viuen al carrer, en albergs, en altres centres de la xarxa d’atenció específica o no vinculats al sistema sanitari.

 

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, va conèixer ahir dimarts, de molt a prop, la tasca assistencial que desenvolupa l’equip de Sense Sostre (ESMeSS) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Elvira ha tingut ocasió de constatar de primera de mà la situació que viuen les persones amb trastorn mental greu amb alt risc d’exclusió social.
Elvira ha aprofitat la visita per exposar el compromís del Departament de Salut amb la salut mental, que és una de les 9 àrees prioritàries del Pla de Salut 2016-2020. El director del CatSalut ha expressat que una de les prioritats del Departament de Salut és la lluita contra les desigualtats i l’atenció preferent als col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, s’ha mostrat molt receptiu amb la situació que viuen les persones amb malalties mentals donada la vulnerabilitat d’aquest col.lectiu i ha manifestat la necessitat de prioritzar l’atenció a les malalties mentals i d’abordar l’actual situació d’infrafinançament d’aquest sector. Els esforços, ha manifestat Elvira, han d’anar adreçats a reforçar els serveis de prevenció, els programes i les actuacions intersectorials i comunitàries, tenint en compte l’augment de la prevalença en trastorns mentals dels darrers anys.
El Programa de Salut Mental en Persones Sense Sostre (ESMeSS) és un programa d’atenció integral que funciona de manera coordinada amb els serveis socials i els serveis sanitaris de Barcelona. L’objectiu del Programa és assolir la rehabilitació de les persones amb trastorn mental greu en situació d’exclusió social severa que viuen al carrer, en albergs o en altres centres de la xarxa d’atenció específica. L’any 2015 l’ESMeSS va atendre 308 pacients i va realitzar més de 5.800 visites, i durant l’any 2016 es continua reforçant aquesta activitat.
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, amb la ferma convicció d’establir sinèrgies amb el territori i amb la finalitat de millorar l’atenció de les persones que pateixen un trastorn mental,  ha expressat el seu compromís de dirigir els esforços necessaris per tal de revertir la delicada situació que viu actualment la salut mental en els nostres territoris.
Tant els professionals del Parc Sanitari com el propi director del CatSalut, David Elvira, han palesat la necessitat de reforçar les línies de futur del Programa ESMeSS degut a l”increment de la població sense llar en 500 persones a la ciutat de Barcelona en els últims dos anys, del 2013 al 2015. En aquest sentit, Elvira i els professionals del Parc Sanitari han explicat que l’equip ESMeSS es troba en fase d’ampliació per tal de donar cobertura a aquesta creixent demanda, millorar el funcionament del Circuit sanitari i social específic, facilitar l’accés als habitatges i consolidar les millors estràtegies de prevenció.
 
 
 
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search