El director del CatSalut, David Elvira, visita diferents equipaments del Parc Sanitari Sant Joan de Déu en el districte de Ciutat Vella

 a Institució
El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, va realitzar el passat 19 de juliol una visita a diferents equipaments del Parc Sanitari Sant Joan de Déu en el districte de Ciutat Vella.
Entre les intervencions prioritàries que es duran a terme els propers anys al districte de Ciutat Vella, destaquen les dirigides a millorar l’atenció a la salut mental tant a nivell d’infraestructures, amb una inversió de 400.000€, com a nivell assistencial, amb 700.000 € d’inversió.
Elvira ha manifestat el seu compromís per reforçar i millorar l’atenció a la salut mental
Pel que fa a infraestructures, entre les actuacions principals hi ha els nous equipaments de Salut Mental. El CAP de Drassanes s’adequarà per integrar els serveis de Salut Mental, tant els infanto-juvenils com d’adults de Ciutat Vella que ara es troben al carrer Rec Comtal i a Via Laietana, respectivament. La reubicació d’aquests dos centres permetrà la integració de la salut mental dins d’un equipament sanitari d’atenció primària, cosa que potenciarà la resolució i continuïtat de l’atenció en salut mental des dels primers nivells d’atenció.
A nivell assistencial, David Elvira ha manifestat el compromís del Departament de Salut d’abordar la situació d’infrafinançament del sector de la salut mental, potenciar l’enfocament comunitari, reforçar els programes i serveis de prevenció i les intervencions intersectorials, especialment rellevants en el districte de Ciutat Vella, on la població té una major necessitat sociosanitària i una elevada utilització dels serveis públics. En aquest sentit, i com a resposta a l’augment en els últims anys de les persones amb trastorn mental greu sense llar, ha anunciat millores en el funcionament del circuit sanitari específic i el reforç de l’equip de salut mental en persones sense sostre (ESMESS) amb la finalitat de millorar la detecció, el seguiment i el tractament, i millorar també lla continuïtat assistencial en les vessants sanitària i social.
El Programa de Salut Mental en Persones Sense Sostre (ESMESS) és un programa d’acció integral, amb coordinació entre els serveis socials i els serveis sanitaris de Barcelona, amb la finalitat d’aconseguir la rehabilitació de les persones amb trastorn mental en situació d’exclusió social severa. Està dirigit a persones amb trastorns mentals greus que viuen al carrer o en albergs i altres centres de la xarxa d’atenció específica. El programa fa activitats de detecció i tractament de les persones sense sostre amb malalties mentals, a través de la col·laboració amb serveis sanitaris, albergs, serveis socials i altres. L’any 2015 va atendre 308 pacients i va realitzar més de 5.800 visites.
Les millores en infraestructures anunciades pel director del CatSalut s’emmarquen en el nou Conveni de col·laboració signat pel Departament deSalut, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona que amb 37 actuacions preveu millorar la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat durant el període 2016-2023.
Dotat amb més de 187 milions d’euros, el conveni impulsa de manera prioritària actuacions en infraestructures en barris amb majors necessitats. En aquest sentit, el gruix de les inversions es concentren en centres que donen servei als barris amb pitjors indicadors socioeconòmics i de salut. També es prioritza la salut mental i les addiccions que aglutinaran el 32% de les actuacions i l’atenció primària que en concentrarà el 38%.
 
 
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search