El grup d’investigació de malalties infeccioses del Parc Sanitari, premiat amb la Beca Mutuam

 a Institució
El grup d’investigació clínica i epidemiològica de processos infecciosos greus del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha resultat guanyador del PREMI DE RECERCA, categoria A. Centres Externs, 2013 promogut per la Fundació Mutuam Conviure. Una beca obtinguda gràcies al projecte de recerca “Impacte de la potenciació de mesures bàsiques d’higiene sobre microorganismes multiresistents en centres de llarga estància i residències privades”. Aquest grup és una de les línies incloses dintre del grup d’investigació clínica i epidemiològica en malalties d’alta prevalença del Parc Sanitari, coordinat pel Dr. Luis Lores.
Rebre la Beca Mutuam els hi permetrà realitzar un estudi d’infecció associada a centres sociosanitaris. “Hi ha molt poca informació publicada respecte l’àmbit sociosanitari en aquest aspecte i a nosaltres ens agradaria poder prevenir les possibles infeccions allà abans que acabin arribant a l’hospital” – explica el Dr. Vicens Díaz de Brito, investigador principal de l’estudi juntament amb la Dra. Amara Rodenas Fernández, ambdós del Departament d’Urgències i Medicina Interna de l’Hospital General del Parc Sanitari – “Hem de buscar estratègies en aquests centres per poder donar resposta a aquelles petites coses que semblen que no tenen transcendència i evitar que arribin a l’hospital i es converteixin en alguna cosa més greu”.
“Impacte de la potenciació de mesures bàsiques d’higiene sobre microorganismes multiresistents en centres de llarga estància i residències privades” té com a objectiu valorar la prevalença de portadores crònics de gèrmens multirresistents (MR) així com la prevalença d’infeccions associades a centre de mitja-llarga estància i residències geriàtriques amb la intenció de valorar l’impacte de l’aplicació de mesures higièniques bàsiques sobre la prevalença d’aquestes infeccions.
El grup d’investigació clínica i epidemiològica de processos infecciosos greus del Parc Sanitari està format, a banda del Dr. Díaz de Brito i de la Dra. Rodenas, pels doctors i doctores Xavi Casas, Elisabet Rovira, Araceli González, Anna Capelles i Yolanda Delgado. “El grup va començar a funcionar l’any 2011 amb molt il·lusió i aconseguir aquesta Beca és un impuls molt important perquè ens permetrà, com a mínim, posar en marxa l’estudi que s’allargarà, aproximadament, un any i mig”, detalla la Dra. Amara Rodenas.
Com apunta el Dr. Díaz de Brito: “La nostra intenció és començar l’estudi al març del 2014. Començarem a residències privades de la nostra zona de referència i a la Unitat de llarga durada del Parc Sanitari. Això ens permetrà obtenir informació de en quin punt estem i ens donarà l’oportunitat de portar el concepte d’infecció a àrees on aquesta temàtica està poc desenvolupada”
 
 
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search