El Parc Sanitari present al X Congrés de la Societat Espanyola de Sanitat Penitenciària

 a Institució
Barcelona va acollir del 23 al 25 d’octubre el X Congrés i XVIII Jornades de la Societat Espanyola de Sanitat Penitenciària (SESP). Una trobada on es prioritza l’intercanvi científic i l’enfortiment de relacions entres els diferents professionals que hi intervenen. I això sense deixar de banda el repte de donar visibilitat a la Sanitat Penitenciària, una sanitat bastant desconeguda.
 
Durant la celebració del congrés i les jornades, els assistents tenen l’oportunitat de presentar comunicacions i/o pòsters amb l’objectiu de fomentar la investigació i millorar els coneixements de les persones ingressades a la presó.
 
En aquest sentit, els/les professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu van tenir un paper rellevant. L’equip d’infermeria de la Unitat Psiquiàtrica de Quatre Camins format per Eli Prat, Aitor Olivé i Laura Macià conjuntament amb Vicenç Tort, coordinador de la unitat van presentar dos estudis que van ser acceptats. Un com a pòster i un altre també com a comunicació. Un altre comunicació va ser presentada per part de la psicòloga de la unitat, Mercè Rovira. Per part de la UHPP, es va presentar un altre pòster a càrrec de la psicòloga Gemma Escuder.
 
El pòster i comunicació &quotInfluencia de las medidas coercitivas en la adherencia al tratamiento de pacientes atendidos en la unidad psiquiátrica penitenciaria de Quatre Camins&quot, va ser guardonat amb el Premi com a Millor Comunicació d’Infermeria del congrés. Per llegir l’abstract, podeu fer clic aquí
 
L’altre comunicació presentada va ser &quotInterrelación entre primer grado y trastorno psiquiátrico&quot, de Mercè Rovira (Psicòloga de Quatre Camins).
 
Els pòster presentats van ser:
  • &quotPrograma de soporte comunitario de enfermería en salud mental en el centro penitenciario Quatre Camins&quot (Eli Prat). Podeu llegir l’àbstract d’aquest treball fent clic aquí
  • Per part de la UHPP, Gemma Escuder, va presentar un treball que tractava sobre immigració i salut mental en l’àmbit penitenciari.
 
Aquesta, però, no ha estat l’única representació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu en el X Congrés i XVIII Jornades de la Societat Espanyola de Sanitat Penitenciària. El Dr. Álvaro Muro, membre del Comitè Científic, va participar com a moderador de la taula de Salut Mental i el Dr. Vicenç Tort, membre del Comitè Organitzador, va ser ponent en un dels simposiums.
 
A més a més el Sr. Enric Mangas, Director General i la Dra. Francesca Asensio, Directora de l’Àmbit de Salut Mental van ser convidats pel Comitè Organitzador en representació del Parc per assistir al sopar de clàusula i a l’entrega de premis d’aquesta trobada que estava presidida per Sr. Boi Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 
 
Enhorabona a tots per la feina realitzada!
 
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search