El Parc Sanitari present al X Congrés de la Societat Espanyola de Sanitat Penitenciària

 a Institució
Barcelona va acollir del 23 al 25 d’octubre el X Congrés i XVIII Jornades de la Societat Espanyola de Sanitat Penitenciària (SESP). Una trobada on es prioritza l’intercanvi científic i l’enfortiment de relacions entres els diferents professionals que hi intervenen. I això sense deixar de banda el repte de donar visibilitat a la Sanitat Penitenciària, una sanitat bastant desconeguda.
 
Durant la celebració del congrés i les jornades, els assistents tenen l’oportunitat de presentar comunicacions i/o pòsters amb l’objectiu de fomentar la investigació i millorar els coneixements de les persones ingressades a la presó.
 
En aquest sentit, els/les professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu van tenir un paper rellevant. L’equip d’infermeria de la Unitat Psiquiàtrica de Quatre Camins format per Eli Prat, Aitor Olivé i Laura Macià conjuntament amb Vicenç Tort, coordinador de la unitat van presentar dos estudis que van ser acceptats. Un com a pòster i un altre també com a comunicació. Un altre comunicació va ser presentada per part de la psicòloga de la unitat, Mercè Rovira. Per part de la UHPP, es va presentar un altre pòster a càrrec de la psicòloga Gemma Escuder.
 
El pòster i comunicació &quotInfluencia de las medidas coercitivas en la adherencia al tratamiento de pacientes atendidos en la unidad psiquiátrica penitenciaria de Quatre Camins&quot, va ser guardonat amb el Premi com a Millor Comunicació d’Infermeria del congrés. Per llegir l’abstract, podeu fer clic aquí
 
L’altre comunicació presentada va ser &quotInterrelación entre primer grado y trastorno psiquiátrico&quot, de Mercè Rovira (Psicòloga de Quatre Camins).
 
Els pòster presentats van ser:
  • &quotPrograma de soporte comunitario de enfermería en salud mental en el centro penitenciario Quatre Camins&quot (Eli Prat). Podeu llegir l’àbstract d’aquest treball fent clic aquí
  • Per part de la UHPP, Gemma Escuder, va presentar un treball que tractava sobre immigració i salut mental en l’àmbit penitenciari.
 
Aquesta, però, no ha estat l’única representació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu en el X Congrés i XVIII Jornades de la Societat Espanyola de Sanitat Penitenciària. El Dr. Álvaro Muro, membre del Comitè Científic, va participar com a moderador de la taula de Salut Mental i el Dr. Vicenç Tort, membre del Comitè Organitzador, va ser ponent en un dels simposiums.
 
A més a més el Sr. Enric Mangas, Director General i la Dra. Francesca Asensio, Directora de l’Àmbit de Salut Mental van ser convidats pel Comitè Organitzador en representació del Parc per assistir al sopar de clàusula i a l’entrega de premis d’aquesta trobada que estava presidida per Sr. Boi Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 
 
Enhorabona a tots per la feina realitzada!
 
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search