El Parc Sanitari rep novament el premi TOP 20 en l’àmbit de l’Àrea Clínica de la Dona

 a Institució
El passat dimecres 26 d’octubre, l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu va rebre, per sisena vegada, el premi HOSPITALS TOP 20, un reconeixement que atorga des de l’any 2000 la consultora IASIST, empresa especialitzada en estudis de mercat sanitaris, que premia els centres amb els millors indicadors de qualitat, funcionament i eficiència.
Entre d’altres, alguns dels criteris que s’han valorat a l’hora de determinar el premi per a l’Àrea Clínica de la Dona del nostre centre han estat les complicacions obstètriques, els reingressos, les cesàries, el temps mig de les estades i el percentatge d’ingressos prepart.
En aquesta 17a edició del TOP 20 han participat un total de 161 hospitals, 113 públics i 48 privats de 16 comunitats autònomes. Dels 42 hospitals premiats, 16 són catalans.
Clara García, supervisora de l’Àrea Materno-Infantil va ser l’encarregada de pujar i recollir el guardó durant l’acte d’entrega. Va estar acompanyada, també, pel Dr. Josep Ramon Méndez, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital General. L’entrega de premis es va fer al Centre d’Art Reina Sofia de Madrid i va comptar amb la presència de més de 250 persones.
La finalitat dels premis és aportar coneixements sobre el sector hospitalari i reconèixer als centres que constitueixen un exemple a seguir pels seus bons resultats. La participació està dirigida a tots aquells hospitals que, de manera voluntària i gratuïta, volen formar-ne part. La valoració de la seva labor es regeix, únicament, per indicadors quantitatius i estandarditzats.
Des de l’edició de l’any 2015, el Programa TOP 20 té una nova metodologia d’avaluació dels marcadors de qualitat assistencial que incorpora resultats específics dels 35 processos assistencials més prevalents en l’hospitalització. Aquests processos s’emmarquen en les següents àrees clíniques: nerviosa, respiratori, cor, digestiu, musculoesquelètic, ronyó, vies urinàries i dona. Així mateix, també es concedeixen guardons als centres que destaquen en les Unitats de Vigilància Intensiva. Amb aquest canvi d’anàlisi, la informació oferida sobre els resultats de salut assolits i sobre la variabilitat en la pràctica clínica, és més àmplia.
En relació al programa TOP 20, un potent instrument que ofereix al sector sanitari una comparativa útil per millorar els resultats segons criteris de qualitat i eficència, el Dr. Josep Ramon Méndez, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital General del Parc Sanitari comenta que &quotrebre aquest premi de manera consecutiva durant 6 anys és un reconeixement a la feina realitzada per tots els professionals amb la voluntat de donar una assistència amb criteris d’excel·lència i a l’interès per crear una cultura de millora continua a l’Àrea de la Dona.  Aquest nou Top 20 ens obliga, en el bon sentit, a augmentar el nostre compromís per seguir millorant, dia rere dia, la qualitat del servei percebut per la ciutadania.

Des d’aquí volem felicitar a tots els professionals que han fet possible l’assoliment d’aquest important reconeixement.

Enhorabona a tots!

 

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search