El Parc Sanitari Sant Joan de Déu acollirà la jornada Interseccions

 a Institució
L’Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu acull el proper dimarts 30 d’octubre la jornada “Interseccions – Jornades de Salut Mental i Cultura per la Inclusió”.
 
Aquesta jornada, organitzada pel Parc Sanitari juntament amb l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l’Hospital Benito Menni, arriba aquest any a la seva segona edició. Interseccions va néixer el 2011 com a jornada dedicada a explorar la pràctica cultural entesa com a eina al servei de les dinàmiques assistencials en l’àmbit de la salut mental i, en general, de les polítiques d’inclusió social.
 
Enguany s’abordaran les problemàtiques derivades del contacte o la cohabitació de dues o més cultures en un mateix territori, preferentment urbà, des del punt de vista antropològic, cultural, clínic i terapèutic. En la societat multicultural actual, l’exclusió social i, en molts casos, la malaltia mental de les persones nouvingudes són problemàtiques cada vegada més esteses, agreujades avui dia per la crisi econòmica.
 
La jornada comptarà amb les intervencions de Yolanda Osorio, coordinadora del Programa d’Atenció en Salut Mental de Població Inmigrada (SATMI) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu Josep Maria Comelles, Doctor en Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Francisco Collazos, coordinador del Programa de Psiquiatria Transcultural de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron Marcel Ventura, psiquiatra, psicoanalista i psicòleg Federico Aguilera Klink, Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de La Laguna.
 
També es donaran a conèixer bones pràctiques de la mà d’experts com Salvador Simó, terapeuta ocupacional i doctor en Educació Inclusiva i Saïd El Kadaoui Noussaoui, psicòleg i escriptor.
A més, es podrà gaudir d’una exposició de les darreres experiències que s’han portat a terme a la localitat i es donarà a conèixer, més detalladament, el projecte “Torrents d’Art” que porta a terme el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
 
Si esteu interessats en conèixer el programa exacte de la jornada podeu consultar la web www.santboi.cat
 
 

La jornada s’adreça a professionals dels àmbits de la cultura i la salut mental i també a aquells/es altres que desenvolupen la seva activitat dins de les àrees de serveis socials de les diferents administracions públiques o institucions privades, així com al públic universitari relacionat amb les temàtiques abordades.

 
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search