El Parc Sanitari Sant Joan de Déu acull la sessió “Experiències: Apoderament, salut i esport”

 a Esdeveniments

​L’Organització Mundial de la Salut considera que l’apoderament és un concepte essencial de la promoció de la salut, donat que proporciona a les persones una major capacitat per decidir, de manera autònoma i independent, sobre aquelles decisions i accions que afecten la seva salut.

La clau de l’apoderament, per tant, és la capacitat de transformació que té en la relació del sistema de salut amb la ciutadania, fomentant la proactivitat, el diàleg, l’accessibilitat i la responsabilitat compartida. En definitiva, una poderosa eina que promou una atenció centrada en la persona. Per aconseguir un bon resultat,  l’apoderament s’ha de donar, de forma simultània, tant a escala poblacional com individual, ja que es tracta d’un procés social multidimensional.

En l’àmbit individual l’apoderament s’entén com un procés participatiu i de responsabilitat en el marc d’aquelles actuacions que tenen com a objectiu potenciar fortaleses de la persona, i consta de quatre dimensions: autoconfiança, participació en la presa de decisions, dignitat i respecte i pertinença i contribució a una societat més plural.

Sessió "Experiències: Apoderament, salut i esport"

En aquest context, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu aposta des de fa anys per l’apoderament de les persones. I ara fa un pas més endavant amb l’organització de la sessió “Experiències: Apoderament, salut i esport”, que tindrà lloc el pròxim 11 d’abril a l’Auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat.

La sessió s’iniciarà amb la projecció del vídeo documental “Renéixer” de Jordi Diz, membre de la Comissió d’Apoderament del Parc Sanitari i on s’explica la seva pròpia història de vida, un exemple de superació i esforç personal.

Posteriorment a la projecció del documental hi haurà una taula de debat moderada pel doctor Josep Maria Otin, professional estretament lligat durant anys a la Direcció de Salut Mental del Parc Sanitari.

La xerrada també comptarà amb la participació de Judith Corachán, reconeguda triatleta professional, Raffaelle Fiorillo, responsable de Rehabilitació del Parc Sanitari i el mateix Jordi Diz.

La inscripció a la sessió és gratuïta, però s’ha de formalitzar prèviament fent clic aquí.

Si voleu consultar el programa de la sessió, feu clic aquí

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search