El Parc Sanitari Sant Joan de Déu acull una nova reunió de treball del grup del Pla de Serveis Individualitzats d’àmbit penitenciari

 a Esdeveniments

​El passat 7 de febrer va tenir lloc, a la Unitat de Formació i Docència del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la tercera reunió del grup de treball del Pla de Serveis Individualitzats (PSI) d’àmbit penitenciari de tota Catalunya.

Es tracta d’un equip multidisciplinari integrat per professionals de l’Hospital Universitari de Santa Maria (Lleida), l’Institut d’Assistència Sanitària IAS-Parc Hospitalari Martí i Julià (Girona) i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (Tarragona), i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Aquesta iniciativa, que ja atresora un recorregut de 12 mesos i on s’han valorat a 85 persones, neix de l’acord entre el Departament de Justícia i el Departament de Salut per al desenvolupament d’un Programa d’Atenció a la Salut Mental i les Addiccions en el marc de les actuacions dels serveis d’execució penal a Catalunya.

La valoració d’ambdós departaments de la Generalitat, que ha estat molt positiva, posa en relleu l’aportació que ha fet el Programa per a l’atenció individualitzada de persones que estan complint condemna en semillibertat (en règim obert i llibertat condicional), amb problemes greus de salut mental i amb risc de quedar al marge del sistema assistencial per la fragmentació dels serveis, les dificultats d’accessibilitat i la multiplicitat d’intervencions. Per a més informació en relació a aquest acord, podeu fer clic aquí.

La fita: consensuar un model de PSI penitenciari unificat per tot el Medi Obert de Catalunya

La trobada del passat dia 7 va comptar amb la participació dels Gestors de Casos de Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona. Cal destacar que, per primera vegada, al grup de treball també van assistir professionals de Medi Obert Penitenciari: Susana Martínez, subdirectora de Tractament Centre Penitenciari Obert 2 de Barcelona, Xavier Aranda, subdirector de Tractament Centre Penitenciari Dones-wadras de Barcelona, el doctor Antonio Laliga i el psicòleg Joan Manel López.

El doctor Lluis San, director de Salut Mental del Parc Sanitari i qui va donar la benvinguda a tots els assistents, va remarcar la importància del grup de treball atenent, sobretot, a criteris de complexitat i de la naturalesa transversal de l’equip.

D’altra banda, Hilari Andrés, coordinador del programa PSI del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i coordinador d’aquesta tercera reunió, va destacar que un dels objectius d’aquest grup és treballar per consensuar un model de PSI penitenciari unificat per tot el Medi Obert de Catalunya.

Durant la reunió també es va dur a terme una valoració del primer any de funcionament del Programa, així com l’impacte de la seva implementació en els diferents territoris. Reflexions respecte noves propostes de millora relatives a processos i sobre els circuits de coordinació entre els diferents equips, van ser altres punts d’inflexió que es van debatre a la trobada.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search