El Parc Sanitari Sant Joan de Déu celebra una jornada sobre migració i salut que aporta nou coneixement científic en aquest àmbit

 a Esdeveniments

El dia 29 de novembre se celebra la primera edició de la jornada “Migració i Salut: Nous coneixements des de la Recerca”, una cita on es presentaran els resultats del projecte MigraSalud i en la qual participaran testimonis que han hagut d’adaptar-se a un nou país.

La immigració és un fenomen relativament recent al nostre territori, per aquest motiu, la recerca relacionada amb la salut de les persones migrades esdevé limitada i escassa.

Per aportar nou coneixement científic en aquest camp, el 2018 va néixer el projecte de recerca MigraSalud, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Es tracta d’una iniciativa d’àmbit nacional —en col·laboració amb la Fundació Juan Ciudad i finançada pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social—, que comprèn dos estudis i que té per objectiu contribuir a la millora de la societat i de les pràctiques sanitàries actuals.

Un espai de debat sobre els efectes psicosocials de la migració

La primera edició de la jornada “Migració i salut: nous coneixements des de la recerca”, que se celebra el 29 de novembre a l’Auditori Sant Joan de Déu Numància (Barcelona), vol oferir un espai d’exposició i debat sobre els resultats preliminars de MigraSalud.

Durant la trobada, es presentaran els resultats d’aquest projecte, que ha recopilat dades relatives a la població migrada que viu a la ciutat de Barcelona, i a partir de les quals es reflexionarà sobre l’estat de salut, els factors de risc o les necessitats que experimenten aquestes persones.

D’altra banda, tindrà lloc la taula rodona “La migració com a experiència de vida”, amb la participació de testimonis que han viscut l’experiència d’emprendre un viatge fora dels límits personals i han hagut d’adaptar-se a un nou país. Per a més informació i inscripcions, feu clic en aquest enllaç.

Per a més informació sobre el projecte MigraSalud, feu clic aquí.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search