El Parc Sanitari Sant Joan de Déu guanya el premi a millor projecte de transformació digital amb “Defiende tus derechos”

 a Projectes

El projecte “Defiende tus derechos” del Parc Sanitari Sant Joan de Déu va ser guardonat amb un dels Premis a Millor Projecte de Transformació Digital, reconeixement que s’atorga a iniciatives que busquen incrementar la participació i autonomia de les persones amb diversitat funcional, millorant la seva qualitat de vida i inclusió social. El grup que integra “Defiende tus derechos” va recollir el premi durant la III Trobada “Connectats per l’Accessibilitat” a Madrid.

L’objectiu d’aquest projecte de transformació digital, que es duu a terme a l’àmbit de la Discapacitat Intel·lectual, és realitzar accions formatives conjuntament amb persones amb discapacitat intel·lectual, familiars i professionals, al voltant dels seus drets així com formar part de diferents comissions de participació municipal i comunitària sobre aquesta temàtica. Laia Bernet, integradora social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, explicava davant els més de 150 assistents l’origen del projecte en emfatitzar la importància que té per a les persones amb discapacitat, conèixer i aplicar quins són els seus drets i deures.

A més, amb aquestes accions on participen diferents públics, “Defiende tus derechos” pretén sensibilitzar també als col·lectius més pròxims: familiars i professionals. Per desenvolupar aquest projecte i els altres que impulsa la comunitat “Connectats per l’Accessibilitat” és imprescindible utilitzar les tecnologies digitals i normalitzar l’ús de tauletes i dispositius mòbils en diferents àmbits de la vida. En aquest sentit, els projectes compten amb l’ajuda de Mefacilyta, una aplicació que permet crear continguts de suport que ajuden a les persones amb dificultats de comprensió a entendre les activitats diàries com ara agafar el transport públic, escollir roba per vestir-se o cuinar, entre d’altres.

Connectats per l’Accessibilitat

Connectats per l’Accessibilitat” és una comunitat de persones, entitats i organitzacions que serveix de punt de trobada per aconseguir, a través de l’ús de solucions i  de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), ser un referent pels processos de Transformació Digital en els entorns de vida de les persones amb discapacitat que afavoreixin la seva plena inclusió i participació en la nostra societat.

La comunitat, engegada per la Fundación Vodafone España amb el suport de Plena Inclusión EspañaDown EspañaFEDACEConfederación ASPACEVall D’Hebrón i l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, va néixer a Espanya i comença a créixer a Portugal, França, Alemanya, Àustria, Polònia i Irlanda.

Actualment, en la comunitat participen més de 150 entitats locals i són més de 4.500 persones amb discapacitat i professionals els que comparteixen reptes i experiències que apoderen a les persones amb discapacitat i contribueixen al seu desenvolupament personal.

Per més informació podeu fer clic aquí.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search