El Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris primers dos centres a nivell estatal en obtenir l’acreditació ‘Libera-Dignos’

 a Institució
Aquest mes de novembre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris han obtingut, de la mà de la Fundación Cuidados Dignos, l’acreditació &quotLibera -Dignos&quot, un reconeixement que els situa com els dos primers centres a nivell estatal que disposen d’aquesta certificació en l’àmbit sociosanitari.
Gràcies a aquesta nova acreditació ‘Libera-Dignos’, tots dos centres assoleixen un nou nivell d’excel·lència en aquest model de cura orientat a la qualitat de vida del pacient, a les no subjeccions, on s’evita qualsevol tipus de contenció. En el model ‘Libera Dignos’ el pacient és l’epicentre de tot el procés assistencial, la persona esdevé l’element més valuós: la seva dignitat està per sobre de la resta de factors.
Si voleu veure el document oficial, podeu fer clic aquí.
L’origen de l’actual norma ‘Libera-Care’. Fundación Cuidados Dignos.
La Fundación Cuidados Dignos és l’entitat creadora i impulsora de la norma, en el seu origen, anomenada ‘Libera-Ger’, donat que estava més focalitzada en l’àmbit estrictament residencial i geriàtric. L’evolució va derivar en la norma ‘Libera-Care’, el paradigma de cures abans esmentat, sense subjeccions i amb cures individualitzades on preval el criteri del propi pacient, no només què necessita des d’un punt de vista de tercers, si no des del seu propi parer, com a ens autònom.
Implementació de la norma ‘Libera-Care’ en el Parc Sanitari Sant Joan de Déu
L’existència de la norma ‘Libera-Care’, molt en línia amb els valors del Parc Sanitari com ara l’hospitalitat i l’acompanyament, de seguida es va contemplar com una excel·lent visió per poder implementar-la en els distints àmbits específics de la institució.
Així, des de la nostra institució es va aportar, des d’un primer moment, capital humà expert, professional i altament qualificat. Aquesta aposta inicial s’ha materialitzat,  finalment, amb el resultat de 16 professionals de la institució, 4 per cada àmbit específic (salut mental, discapacitat intel·lectual, sociosanitari i Hospital General), que han estat acreditats oficialment com a formadors de la norma ‘Libera Care’, tant per implementar la norma a nivell intern de la institució, com per exercir de formadors per a qualsevol institució interessada en implementar l’esmentada norma.
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, d’acord amb la seva filosofia de millora contínua actualment també es troba en procés d’acreditació del nivell ‘Libera-Care’ orientat, en aquest cas, a l’àmbit de salut mental, on la institució és capdavantera.
Des d’aquí volem donar l’enhorabona a tots els professionals que han fet possible l’assoliment d’aquest important reconeixement.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search