El Parc Sanitari Sant Joan de Déu participa en la trobada La Mirada Infermera en l’Entorn de la Salut Mental

 a Institució

​El Parc Sanitari Sant Joan de Déu va participar de forma activa en la taula rodona La Mirada Infermera en l’Entorn de la Salut Mental, organitzada pel Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) el 12 de març a Barcelona. L’objectiu de la trobada va girar entorn el paper de la infermeria en l’atenció i l’acompanyament de les persones amb problemes de salut mental.

David Garriga, infermer especialitzat en salut mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i analista en terrorisme jihadista, va presentar el llibre Del Bimaristán al hospital psiquiátrico: historia de la enfermería y la salud mental en el Islam. Aquest assaig posa el focus en la història del col·lectiu d’infermeria i l’assistència en salut mental en el món islàmic. Per la seva banda, Cristina Páez Cot, directora de la Fundació Salut Mental Catalunya i autora d’Ales de paper, una altra mirada cap a les persones que pateixen trastorn mental, va parlar sobre com fer valer les capacitats i reforçar les possibilitats de recuperació dels pacients.

En la taula rodona també hi va intervenir José Miguel Ortiz, supervisor d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Ortiz va explicar com el projecte Salut Mental sense Subjeccions, basat en la norma Libera-Care, aposta per un model d’atenció centrat en la persona. A banda d’això, el projecte també fa èmfasi en la seguretat en un moment de contenció física sense haver de recórrer a subjeccions, fet que augmenta la satisfacció tant de les persones ateses com dels professionals i gestors implicats en aquest tipus d’intervencions.

En darrer lloc, Ángeles López, cap de l’Àrea d’Infermeria de Salut Mental infantojuvenil a l’Hospital Sant Joan de Déu va presentar el programa Acompanya’m, destinat a l’acompanyament dels joves amb problemes de salut mental, un grup de població molt vulnerable i amb un alt risc d’exclusió social.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search