El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, premi TOP 20 a la millor Gestió Hospitalària Global

 a Institució

L’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha estat guardonat, per segona vegada, amb el Premi TOP 20 2018 a la Gestió Hospitalària Global com a reconeixement pel seu compromís amb l’excel·lència.

A més, l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital General ha sigut finalista d’aquesta 19a edició gràcies a la seva llarga i consolidada trajectòria.

Avui dimecres 24 d’octubre, l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha estat guardonat amb el premi HOSPITALS TOP 20 en la categoria de l’Àrea de Gestió Hospitalària Global. Uns premis que des de l’any 2000 atorga la consultora IASIST, empresa especialitzada en estudis de mercat sanitaris, que premia els centres amb els millors indicadors de qualitat, funcionament i eficiència i les seves trajectòries.

L’acte de lliurament de premis d’aquesta 19a edició, celebrada al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid, ha reunit 140 hospitals, ha repartit 63 guardons i ha comptat amb la presència de més de 250 persones.

El doctor Josep Ramon Méndez, director de l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha recollit el guardó a la millor Gestió Hospitalària Global. Aquest premi, que l’organització ja havia rebut també l’any 2013, ha estat concedit pel millor equilibri de resultats en totes les àrees i processos clínics i en la resta d’activitat, introduint indicadors d’eficiència, conjuntament amb els de qualitat i adequació. Méndez, ha volgut destacar que aquest premi TOP 20 és un reconeixement a l’esforç i al compromís dels professionals per oferir una assistència de qualitat a la ciutadania i ens encoratja a seguir treballant en aquesta línia.

D’altra banda, l’Àrea Clínica de la Dona del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, tot i no endur-se el guardó, ha resultat finalista gràcies als bons resultats obtinguts en els reingressos, les cesàries, les complicacions obstètriques, el temps mig de les estades i el percentatge d’ingressos prepart.

Els Premis TOP 20

La finalitat d’aquests premis és aportar coneixements sobre el sector hospitalari i reconèixer als centres que constitueixen un exemple a seguir pels seus bons resultats. La participació està dirigida a tots aquells hospitals que, de manera voluntària i gratuïta, volen formar-ne part. La valoració de la seva labor es regeix, únicament, per indicadors quantitatius i estandarditzats.

Des de l’edició de l’any 2015, el Programa TOP 20 té una nova metodologia d’avaluació dels marcadors de qualitat assistencial, que incorpora resultats específics dels 35 processos assistencials de major prevalença en l’hospitalització. Aquests processos s’emmarquen en les següents àrees clíniques: nerviosa, respiratori, cor, digestiu, musculoesquelètic, ronyó, vies urinàries i dona. Així mateix, també es concedeixen guardons als centres que destaquen en les Unitats de Vigilància Intensiva. Amb aquest canvi d’anàlisi, la informació oferta sobre els resultats de salut assolits i sobre la variabilitat en la pràctica clínica, és més àmplia.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search