El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, present a una nova trobada europea Grundtvig

 a Institució
​L’actual projecte Grundtivg, sota el tema “Els drets de les persones amb discapacitat”, arriba al seu punt i final. Per aquest motiu, Polònia va acollir del 13 al 17 de maig l’última trobada Grundtvig d’enguany.
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu va estar representat de la mà dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat. Concretament, 8 usuaris del Centre Ocupacional Sant Jordi i 8 professionals van poder gaudir d’aquesta experiència amb socis francesos i polonesos.
La trobada, organitzada pel centre de Sant Joan de Déu de Konary – Cracòvia, va centrar-se en el dret a la participació de les persones amb discapacitat. Amb un programa de treball intens, però també lúdic i social, tots els assistents van poder intercanviar experiències amb usuaris i professionals de diferents centres de Sant Joan de Déu a Europa.
Els usuaris i professionals del Parc Sanitari, van poder conèixer les diferents accions participatives que es realitzen a Polònia, França i Espanya així com a persones singulars que tenen una discapacitat i també un protagonisme social important en diferents camps com el cinema, l’esport, la literatura, el disseny o la música.
Ha estat una experiència molt positiva i enriquidora a tots els nivells i es que també han pogut conèixer de primera mà la cultura del país. Van estar allotjats a l’hostatgeria dels Germans de Sant Joan de Déu a Cracòvia i van poder visitar la ciutat històrica, gaudir dels paisatges naturals de la zona, tastar la gastronomia típica de Polònia i, fins i tot, conèixer a l’alcalde de Cracòvia que va rebre el grup.
Aquesta trobada Grundtivg ha estat única i especial i es que a la tornada de Cracòvia, l’expedició del Parc Sanitari va fer una escala de 6 hores a Roma on van ser rebuts pels Germans de Sant Joan de Déu: Germà Jesús Etayo, Germà Superior General Germà Moisés i Germà Ángel. Amb ells van poder realitzar una visita ràpida però intensa al Vaticà, a la basílica de Sant Pere i a la illa Tiberina con també hi ha un hospital de Sant Joan de Déu.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search