El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma al Dia Mundial de la Higiene de Mans per impulsar una pràctica que salva vides

 a Dia Mundial

La jornada se celebra aquest 5 de maig enmig de la pandèmia global pel SARS-CoV-2, en un moment en què cal fomentar el rentat de mans de tota la població com a mesura fonamental per contenir el nou coronavirus.

Des del 2009, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra aquesta jornada per conscienciar els professionals sanitaris d’una pràctica decisiva en l’atenció a les persones ateses. 

Les mans són una de les principals vies de transmissió de virus i bacteris. És per aquest motiu que el rentat de mans esdevé una pràctica d’higiene bàsica per prevenir infeccions, inclosa la covid-19.

Des del 2009, l’OMS commemora el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Enguany, aquesta jornada se celebra el 5 de maig en plena crisi sanitària, en un context en què s’ha palesat la importància de mantenir una correcta higiene de mans com a mesura contenir la propagació del nou coronavirus SARS-CoV-2, no només per als professionals de la salut, sinó per al conjunt de la població.

Els professionals de la infermeria, claus per fomentar aquesta pràctica

Aquest 2020, sota el lema “Professionals de la infermeria i la llevadoria, l’atenció neta està a les vostres mans”, l’OMS posa el focus en la tasca que duen a terme els sanitaris que treballen en aquestes àrees de la salut, i, en concret, en la funció cabdal que tenen per contribuir a prevenir infeccions durant l’atenció i empoderar els pacients a l’hora d’adquirir aquest hàbit.

Per la seva banda, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’uneix a la campanya de l’OMS i reconeix la importància de tot l’equip de professionals dels centres sanitaris que treballen en primera línia, de forma incansable i compromesa, per proporcionar la millor atenció a les persones afectades per la covid-19.

Una mesura d’higiene per a tothom

L’aparició d’un nou virus com és el SARS-CoV-2 ha posat de manifest el paper fonamental de totes les persones per superar una pandèmia d’abast global. I és que l’adopció de mesures d’higiene i de seguretat per part de la ciutadania han contribuït a frenar la propagació d’un virus fins ara desconegut. En aquest sentit, el rentat de mans ha estat una de les pràctiques més recomanades per les autoritats sanitàries a la població.

Cal recordar que el SARS-CoV-2 es propaga per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen en parlar, amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Es pot contraure la malaltia inhalant les gotetes per proximitat amb la persona infectada o bé tocant els objectes o les superfícies on han caigut aquestes gotetes i tocant després els ulls, el nas i la boca sense haver-se rentat les mans abans.

Un rentat d’entre 20 i 60 segons

En un lapse de temps d’entre 20 segons i un minut, es pot dur a terme un acte senzill i eficaç que pot salvar vides. Si les mans es renten amb solució hidroalcohòlica, n’hi haurà prou amb dedicar-hi entre 20 i 30 segons; mentre que si s’utilitza aigua i sabó, caldrà fer-ho entre 40 i 60 segons. En els dos casos cal seguir les tècniques recomanades per les autoritats sanitàries.

Per conèixer a fons tècniques de rentat de mans i altres mesures d’higiene, podeu visitar l’espai Canal Salut.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search