El Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’uneix al projecte Per a una nova vida

 a Projectes

Els professionals d’infermeria i les persones ateses a la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària (UHPP) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu participen, juntament amb el professorat i alumnat del CEIP Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca en el projecte solidari Per a una nova vida.

Es tracta d’una iniciativa que pretén recollir tots els taps de plàstic que es generen, reciclar-los i aconseguir fons per ajudar infants amb problemes de salut i escassos recursos econòmics. A través del reciclatge d’aquests taps de plàstic, el projecte, que va engegar-se fa quatre mesos, recapta fons per al finançament dels tractaments, a banda d’evitar també l’emissió de CO₂, principal gas causant del canvi climàtic

Fruit d’aquesta col·laboració solidària entre el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el CEIP Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca, s’han dut a terme diversos actes simbòlics entre ambdues institucions amb l’objectiu de treballar per una societat integradora i corresponsable. El passat mes de juliol, cinc persones ateses a la UHPP, juntament amb professionals d’infermeria de la unitat, van fer entrega personalment dels taps recopilats i els van dipositar al punt de recollida ubicat al CEIP Joan Maragall.

L’experiència va seguir amb el lliurament, per part dels alumnes, d’un dossier amb dibuixos del conte popular ‘El Jardí Màgic’, una analogia entre el que veiem i apreciem en comparació amb la veritable realitat que ens envolta. Posteriorment, van fer una visita guiada pel centre i van representar l’obra que tenien preparada per a final de curs. Finalment, la trobada va culminar amb un esmorzar conjunt, moment que va servir per intercanviar opinions respecte a la societat actual, la convivència, la comunitat educativa i la salut mental.

Activitats com aquesta destaquen pel seu aspecte hospitalari i solidari i, també per la naturalitat i l’espontaneïtat amb què transcorren. En aquest sentit, es demostra que la cura de persones és més efectiva si es realitza un acompanyament durant tot el cicle de vida.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search