El Parc Sanitari Sant Joan de Déu trasllada la Unitat de Convalescència per oferir una millor qualitat assistencial

 a Institució

Aquest trasllat permetrà una millora en l’atenció als pacients i la seva qualitat de vida, així com en les condicions de treball dels professionals.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha completat el trasllat de la Unitat de Convalescència a la cinquena planta de l’Hospital General fins ara situada de manera provisional a la setena planta i, anteriorment, a l’edifici San Juan Grande del recinte. Aquesta nova ubicació, que respon a una necessitat d’adaptació a les noves exigències assistencials, permetrà una millora en l’atenció als pacients i la seva qualitat de vida, així com en les condicions de treball dels professionals.

La Unitat disposa de 29 llits polivalents de mitja estada; aquestes places estan dirigides a persones que, com explica el doctor Alfonso Monjecap de la Unitat, “precisen rehabilitació funcional després d’una pèrdua d’autonomia a causa d’alguna malaltia o patologia derivada”. Durant la seva estada, aquests pacients, amb una mitjana d’edat de 80 anys, reben els tractaments més adients per a una posterior reincorporació al domicili sempre que es pugui o, en cas contrari, se’ls hi proporcionen els recursos residencials més oportuns.

Amb aquest trasllat, la Unitat guanya nous espais com ara una sala d’atenció a les famílies i una de convivència, un espai dedicat exclusivament a la fisioteràpia i sales de treball multidisciplinari per als professionals. El disseny de la Unitat ha tingut especial cura en la supressió de barreres arquitectòniques. Les habitacions estan equipades amb elements mòbils de separació entre llits, preses d’oxigen i buit per a la seguretat del pacient, calefacció i aire condicionat, així com il·luminació i ventilació natural i artificial. També disposen d’un sistema de timbre de trucada intercomunicador connectat amb el control d’infermeria.

Aquestes millores permeten oferir als pacients i les seves famílies una atenció integral per part de tots els professionals implicats i garantir, alhora, un òptim contínuum assistencial. En aquest sentit, “aquesta nova organització d’espais sorgida del trasllat de la Unitat, facilita de manera notòria la feina de l’equip assistencial“, apunta el doctor Monje. “Es tracta d’oferir una assistència activa, contínua i integral per atendre els pacients i les seves famílies en tots els vessants: físic, psicològic, social i espiritual”, conclou Monje.

La Unitat de Convalescència està integrada, d’una banda per geriatres i l’equip d’infermeria i, d’altra, per un equip orientat a un vessant més rehabilitador amb professionals de l’àmbit del treball social, terapeutes, un logopeda i el metge rehabilitador. En aquesta estructura també són part essencial de la mecànica de la Unitat els serveis de PADES (Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport), EAPS (Equips d’Atenció Psicosocial) i SAER (Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa).

Aquest equip de professionals és el que s’encarrega de fer una avaluació al pacient i elaborar un pla de treball multidisciplinari i individualitzat (PTI) concret per a cada cas. Aquest pla inclou visites, atenció mèdica, rehabilitació de les limitacions físiques, cures d’infermeria i aplicació de tractaments prescrits, suport social i, si se’n precisa, espiritual. Finalment, tres setmanes després de l’ingrés, es fa una darrera avaluació abans de planificar l’alta del pacient, que està 25 dies de mitjana a la Unitat.

Després de 100 dies d’activitat, podem afirmar que la Unitat funciona a ple rendiment. En aquest sentit, destaca que l’índex de satisfacció, tant d’usuaris com de professionals, és molt elevat, amb un 95% de pacients que han rebut l’alta definitiva i no han precisat tornar a ser ingressats.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search