El Parc Sanitari SJD consolida el seu compromís en la lluita contra l’estigma en salut mental

 a Salut mental

La segona Gala Compromís Antiestigma d’Obertament celebrada la setmana passada reconeix públicament l’esforç de l’organització i d’altres centres de salut mental en la lluita contra l’estigma

Un total de 170 professionals dels 9 Centres de Salut Mental d’Adults del Parc Sanitari SJD han rebut la formació antiestigma de l’associació durant aquests darrers mesos

La institució se suma, així, al 25% dels serveis de salut mental catalana comunitaris que ja estan impulsant millores per canviar la cultura interna envers el tracte als usuaris

Divendres passat es va celebrar al Palau Macaya de Barcelona la segona edició de la Gala Compromís Antiestigma, organitzada per l’associació Obertament amb la finalitat de reconèixer i posar en valors els esforços d’aquells centres de la xarxa de salut mental de Catalunya implicats en la lluita contra l’estigma.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu és una de les dinou entitats que s’han adherit a aquest compromís i que ja han impulsat un canvi de cultura, mitjançant la formació dels professionals dels nou Centres de Salut Mental d’Adults que gestiona l’organització.

En concret, durant els mesos d’octubre i novembre, 170 professionals dels Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) d’ Esplugues, El Prat, Castelldefels, Gavà, Cerdanyola, Ciutat Vella, Cornellà, Viladecans i Garraf han rebut la formació antiestigma de la mà de personal expert de l’associació Obertament.

Marta Coromina, adjunta a la Direcció de Salut Mental del Parc Sanitari SJD i Núria Urgell, infermera del CSMA d’Esplugues han estat presents a la gala i han recollit el distintiu de mans del director de l’associació, Miquel Juncosa Román.

Durant l’acte, Maria Lomascolo, responsable del projecte, ha informat que actualment hi ha un 25% de serveis de salut mental comunitaris a Catalunya formalment compromesos amb la millora en el tracte a les persones usuàries.

La gala ha comptat amb la intervenció de l’actriu i activista d’Obertament Marta Margarit que ha ofert el seu testimoni en 1a persona i ha destacat que el bon tracte rebut per part dels professionals de salut mental ha estat garantia d’èxit del seu procés de recuperació. A més, Obertament ha presentat un recull que identifica les bones pràctiques en salut mental que es fan a Catalunya i que marquen el camí a seguir.

Més informació, fent clic aquí.

 

El distintiu Compromís Antiestigma

El distintiu Compromís Antiestigma és una una acreditació que reconeix el compromís i la millora contínua en la lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental dels centres de salut mental a Catalunya. Ha esdevingut una eina referencial i, des de 2022, un total de 68 serveis de 19 entitats proveïdores de salut mental catalans ja s’han adherit a aquest compromís, posant en valor la importància de formar els professionals en aquest tema. Actualment, hi ha 870 professionals de la salut mental de Catalunya que ja es beneficien del Distintiu Compromís Antiestigma d’Obertament.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search