El projecte Health Universitat de Barcelona, nou campus d’excel·lència internacional

 a Institució
​La Universitat de Barcelona aconsegueix aquest premi que atorga el Ministeri d’Educació i el Ministeri de Ciència i Innovació.
Parc Sanitari Sant Joan de Déu, representat pel doctor Josep Ramos i el doctor Josep Maria Haro, intervenen activament en el projecte HUBc.
Es tracta d’una iniciativa de formació, investigació i transferència de coneixement que inclou la base científica de les ciències de la salut i aglutina prop de 30 institucions entre universitat, hospital, centres d’investigació, empreses, institucions i consorcis que faciliten la integració del món econòmic i assistencial.
Parlem d’un campus urbà que s’expèn des de Terrassa a Barcelona passant per Hospitalet de Llobregat i Sant Boi de Llobregat. HUBc compta amb quatre centres docents i sis hospitals que aglutinen a prop de 12.000 professionals dedicats a la salut i a 8.000 alumnes de diferents titulacions.
La clau de l’èxit del projecte recentment reconegut com campus d’excel·lència internacional radica en la qualitat dels seus docents i investigadors, en la potencia de la seva relació amb l’entorn social i econòmic, en la innovació i en la seva capacitat de transferència al sector productiu.
HUBc inclou tot el cicle complet de formació, investigació, assistència sanitària i transferència del sector sanitari i productiu i neix amb una marcada vocació internacional i una forta voluntat d’incidir en el territori. Així doncs, HUBc representa un model integral que incorpora a tots els actors per aconseguir el seu objectiu: millorar la salut de les persones. HUBc, a més, participa en l’ Institut de Salut Global de Barcelona (ISGB), que té com a prioritat protegir la salut de les poblacions més febles i trencar el vincle entre pobresa i malaltia.
El rector de la Universitat de Barcleona, el doctor Dídac Ramírez, ha manifestat la seva alegria i satisfacció pel reconeixement a un projecte “que pensava excel·lent des del principi i per les fortaleses que representa”. Reconeixement que converteix l’UB en la primera i única universitat generalista a Espanya que té en el seu haver dos campus d’excel·lència internacional, i es que ja l’any passat va aconseguir aquest guardó juntament amb l’UPC pel Barcelona Knowledge Campus (BKC).
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search