El projecte ROAMER marcarà la línea a seguir respecte la recerca en salut mental a Europa

 a Institució
El projecte ROAMER té previst elaborar un mapa de ruta sobre les línies estratègiques de la recerca en salut mental en la Comunitat Europea dels propers 5-10 anys. El coordinador d’aquest projecte tan ambiciós és el Dr. Josep Maria Haro, psiquiatra i director de l’Àrea de Recerca del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

 

ROAMER és un projecte interdisciplinari en el que participaran 14 institucions de diferents països europeus però que, a més, involucrarà desenes de representants de la comunitat científica, d’institucions governamentals, professionals, usuaris i familiars. Com a exemple, la institució que representarà a Espanya és el “Consorcio CIBER para el Área Temàtica de Salud Mental” (CIBERSAM).

L’ob​jectiu principal de ROAMER és contribuir a la millora de la salut mental a Europa gràcies a la comprensió de les causes dels problemes de salut i els seus processos al descobriment de millores en la prevenció, diagnòstic i tractament o en la promoció de la salut de la població.

Comprendrà les àrees de la biomedicina, els tractaments psicològics, la salut pública, la promoció i prevenció, els aspectes econòmics i el benestar. El projecte ROAMER serà interdisciplinari i amb caire participatiu per poder establir una sinèrgia entre les parts interessades i potenciar la complementarietat entre estratègies polítiques i econòmiques.​​​​

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search