El proper 10 de juny el Parc Sanitari Sant Joan de Déu participa en el concert “Et toca a tu” a l’Auditori de Barcelona junt amb l’OBC

 a Institució
El projecte ha estat dissenyat a partir del programa &quotEduca amb l’Art&quot, de la xarxa Apropa Cultura junt amb l’OBC. Apropa Cultura fomenta l’accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, alhora que promou la transformació social a partir de la cultura també que ofereix formació, recursos socials i assessorament als professionals que treballen en diversos centres.
Pel que fa als nostres professionals, la Coral Pangea Clouds de la Unitat Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya, va ser seleccionada per participar en el projecte &quotEt toca a tu&quot com a centre de referència on la música s’erigeix com a una potent eina d’integració social.
Un cop iniciat el projecte i en observar que el nombre de participants del Parc Sanitari Sant Joan de Déu podia ser ampliat, es va iniciar una procés de coordinació entre els professionals de la UHPP i els professionals dels Serveis de Rehabilitació del Baix Llobregat Sud (SRC Baix Llobregat) amb l’objectiu de  treballar de manera sinèrgica entre els diferents serveis del PSSJD.
En relació als usuaris i professionals dels SRC Baix Llobregat aquests han desenvolupat el programa Baix Llobregat Music Line, un programa que setmanalment afavoreix l’accés a la pràctica musical de persones ateses als serveis de rehabilitació comunitària del Baix Llobregat per algun problema de salut mental. El nom del programa vincula l’activitat amb una caminada solidària que l’ha fet possible els darrers dos anys: La Barcelona Magic Line, promoguda per l’Obra Social Sant Joan de Déu. Setmanalment, l’espai per fer música s’obre i es posa a l’abast dels seus participants per aprofitar els beneficis que ofereixen la melodia, l’armonia i el ritme. Una estona per enfortir relacions i vincles, per expressar emocions i sentiments, per millorar la capacitat d’escolta i la participació.  Tot gaudint de la música, les persones ateses als serveis, els equips de treball i els musicoterapeutes que faciliten les sessions, experimenten progressos musicals i personals. Les cançons, els instruments i el moviment corporal afavoreixen un creixement que els integrants de la Baix Llobregat Music Line estan començant a compartir a les seves presentacions, enteses com a experiències de servei a la comunitat. Tot plegat una experiència fonamentada en l’activitat musical com a recurs que facilita la cohesió del grup, independentment de quina sigui la problemàtica de salut dels participants.
Al marge d’aquest aprenentatge mutu entre els diferents professionals de la nostra institució, el benefici de l’innovador projecte &quotEt toca a tu&quot  també reverteix, directament, en els nostres usuaris ja que els hi permet treballar de manera conjunta amb els nostres professionals, una feina engrescadora per la seva naturalesa bidireccional.
Un dels objectius essencials del projecte &quotEt toca a tu&quot, un concert participatiu en què nens, joves i adults que pertanyen a diferents col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió comparteixen escenari amb l’ OBC, és que tots ells treballin, durant diversos mesos, en un projecte en comú. Els esforços han anat adreçats al fet que els participants s’impliquin mitjançant diverses aportacions i siguin capaços de coordinar-se per oferir un concert conjunt a l’Audiori de Barcelona amb els músics de l’OBC i obert al públic en general: un emocionant i motivador repte.
El preu de l’entrada és de només 3 euros.
Animeu-vos a passar una bona estona, estem segurs que gaudireu molt del concert!
Per a més informació sobre el concert, feu clic aquí.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search