El Servei de Cirurgia General i Digestiva del Parc Sanitari Sant Joan de Déu present al Congrés Europeu de Cirurgia Colorrectal

 a Institució
El Dr. David Parés, Cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha participat al VII Congrés de la ESCP (European Society of Coloproctology – Societat Europea de Coloproctologia), on s’ha presentat una comunicació oral d’un treball, original fins al moment, realitzat conjuntament amb el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital General del Parc.
El Congrés Europeu de Cirurgia Colorrectal és un congrés anual en el que participen els especialistes dels centres més importants d’Europa i de la resta del món. El nostre equip de Cirurgia General i Digestiva va presentar el treball titulat “The underestimate prevalence of fecal incontinence in patients with obesity: insights of what we can do while they are losing weight”, el qual va ser seleccionat per ser present en aquest congrés, de manera que va ser una de les només 90 comunicacions orals acceptades.
Aquest projecte es la continuació d’un treball preliminari previ que ja va ser publicat a la prestigiosa revista Diseases of the Colon and Rectum a principis d’aquest any.
Per llegir l’article podeu fer clic aquí
Es tracta d’un estudi en el que s’han detectat símptomes d’incontinència fecal a pacients visitats per obesitat en el nostre Servei d’Endocrinologia i Nutrició i on s’ha pogut detectar, també que aquests pacients tenen un trastorn del trànsit intestinal. La importància d’aquesta troballa és que podria permetre trobar tractaments adequats i, per tant, millorar la qualitat de vida d’aquests pacients.
En el congrés, el Servei de Cirurgia General i Digestiva també ha presentat un pòster científic amb els resultats d’un estudi sobre la utilització d’ecografia endoanal 3D en pacients amb problemes proctològics (fístula anal, incontinència fecal, hemorroides, etc). Tècnica diagnòstica en la qual el nostre centre és pioner.
Enhorabona per la feina!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search