El Servei d’Urologia del Parc Sanitari, referent estatal i internacional en cirurgia urològica

 a Institució
El Servei d’Urologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha participat durant aquesta tardor en dues reunions científiques, una d’àmbit estatal, a Santander, i l’altra d’internacional, en aquest cas a Londres, centrades ambdues en la cirurgia reconstructiva de l’estenosi d’uretra.
Els passats 4 i 5 d’octubre, un grup de professionals del Servei d’Urologia del Parc Sanitari van ser convidats, en qualitat de professorat, a la III Reunió Grup Espanyol de Cirurgia Reconstructiva Urològica. L’objectiu va ser compartir amb els assistents el particular enfocament terapèutic de la Unitat de Cirurgia Reconstructiva en l’atenció als pacients amb estenosi uretral.
D’altra banda, els dies 1 i 2 de novembre, els professionals del Servei d’Urologia del Parc Sanitari tornaven a ser convidats a una altra trobada, en aquest cas a Londres, per assistir a la 11a Masterclass of Genito-Urethral Reconstructive Surgery (GURS), organitzada per l’Institute of Urology del University College London Hospital. En el transcurs d’aquesta reunió londinenca, van presentar el vídeo titulat Bulbo-Membranous Urethroplasty with BAES-Flap: A Description of the Surgical Technique, que mostra l’aplicació de la tècnica en un pacient amb estenosi complexa i multioperada de la uretra; podeu accedir al vídeo fent clic aquí.
La invitació a l’Equip de Cirurgia Reconstructiva Urològica per participar a les citades reunions, una d’àmbit estatal i l’altra d’internacional, comporta “un reconeixement a la perseverant tasca del Servei d’Urologia per atendre aquests pacients oblidats i alhora constitueix un estímul per seguir treballant en la seva curació definitiva” segons afirma el doctor Manuel Céspedescap del Servei d’Urologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
En aquest sentit, continua el doctor Céspedes, “el fet de tenir la oportunitat de ser presents en aquestes reunions, és el resultat d’una actitud, com a servei d’urologia del Parc Sanitari, responsable i conscienciada en abordar de la millor manera possible el maneig de l’estenosi d’uretra amb l’objectiu d’evitar l’habitual suplici al que sovint s’han d’afrontar aquests pacients.
 
L’estenosi d’uretra: una malaltia crònica poc atesa pel sistema sanitari
L’estenosi d’uretra és una malaltia crònica de causa iatrògena freqüent tot i que poc atesa pel sistema sanitari. El tractament de l’estenosi complexa d’uretra es realitza per mitjà de tècniques quirúrgiques reconstructives que es denominen genèricament “uretroplàsties”. No obstant això, aquestes tècniques presenten limitacions. La singularitat de la tècnica que desenvolupa i practica el Servei d’Urologia del Parc Sanitari, l’Uretroplàstia amb penjoll BAES, consisteix en l’ús de penjolls cutanis de pell genital procedents de l’escrot, penis i prepuci, i que permeten reconstruir llargues i complexes estenosis d’uretra.
Fins a l’actualitat, el Parc Sanitari ja ha intervingut 167 pacients afectats d’estenosi d’uretra, molts d’ells remesos des d’altres hospitals de Catalunya, fet que situa el Servei d’Urologia del Parc Sanitari com a un referent en el tractament d’aquesta patologia.
Des del Parc Sanitari volem felicitar a tot l’equip del Servei d’Urologia per la seva tasca, encoratjar-los a seguir treballant en aquesta línia i desitjar-los molta sort en el Congrés anual que l’Associació Espanyola d’Urologia organitza a Gijón el pròxim mes de juny de 2018.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search