Els residents d’infermeria de salut mental del Parc Sanitari reben el 1r Premi Nacional al Congrés de l’Associació Nacional d’Infermeria de Salut Mental (ANESM) al millor projecte d’infermeria en format pòster

 a Institució
 Els residents d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (PSSJD), juntament amb l’equip d’Infermeria del CSMA Cerdanyola-Ripollet, han estat guardonats amb el 1r Premi Nacional al millor projecte d’infermeria en format pòster. El premi ha estat atorgat pel comitè científic del Congrés de l’Associació Nacional d’Infermeria de Salut Mental (ANESM), que enguany arriba a la seva 33ena edició i que es va celebrar els dies 16, 17 i 18 de març a la ciutat de Cadis.
El pòster presentat, que es titula, “Projecte infermer sobre apoderament, qualitat de vida i salut física en pacients amb trastorn mental greu”, proposa abordar diferents tallers (dietètica i nutrició, sexualitat, higiene i activitat física) des de la perspectiva del “pacient expert”. Aquests tallers estan pensats per ser desenvolupats pels propis pacients, sempre sota supervisió infermera. Aquest plantejament permet “apoderar” els pacients i dotar-los d’una millor qualitat de vida. És el que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix com a apoderament: &quotEn el context de la salut mental, l’apoderament es refereix al nivell de elecció, influència i control que els usuaris d’aquests serveis exerceixen en les situacions que esdevenen en les seves vides.&quot
Els professionals del PSSJD que han participat en el projecte són: David Uzquiza Ochoa de Retana, Martí Subías Miquel, Maialen Urbistondo Arzak, Marta Núñez Aguilera i Rosa Cobo Yagüe.
El projecte, que es va posar en marxar el passat mes de març, estarà vigent fins el proper mes de maig en el CSMA de Cerdanyola-Ripollet.
Fins el moment, la valoració tant per part d’usuaris com per part dels professionals, ha estat molt satisfactòria.
Des d’aquí us donem l’enhorabona a tots els participants per la gran tasca feta!
Aquí podeu veure el pòster premiat.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search