Els resultats de les enquestes PLAENSA ens apropen a l’excel·lència

 a Institució
  • El procés d’embaràs, part i puerperi rep una nota d’avaluació de 8,95
  • 8,66 és la puntuació mitjana que ens atorguen les persones que reben una atenció sociosanitària amb internament

El Pla d’Enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte que avalua la qualitat dels serveis i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics. L’objectiu és recopilar informació valuosa que permeti dissenyar i implementar accions de millora en la provisió d’aquests serveis.

La metodologia emprada pel Departament de Salut per a realitzar aquestes enquestes està contrastada, validada i supervisada pel Centre d’Estudis d’Opinió de Catalunya.

 

Atenció al procés d’embaràs, part i puerperi

Els resultats situen un total de 22 ítems per sobre del 90% de valoracions positives, considerat el nivell d’excel·lència, i només 4 per sota de l’estàndard del 75%.

Alguns dels aspectes millor valorats són el respecte a la intimitat, l’ajuda pel dolor en el part i el postpart o el tracte personal dels metges/ses, infermers/es i llevadors/es.

Destaca també l’alt índex de fidelitat, ja que un 88,8% de les persones enquestades continuaria vinent al nostre hospital si pogués escollir. Aquest indicador ens situa per sobre dels resultats de Catalunya amb un 86,2%.

La resta d’indicadors es mantenen similars a la darrera avaluació i proporciona aspectes visibles a treballar i optimitzar en el futur.

 

Podeu consultar l’informe sencer de resultats fent clic en el següent enllaç 

 

Atenció sociosanitària amb internament

Els resultats, en general, han estat molt positius: 11 ítems es troben per sobre del 90% de valoracions positives, 7 entre el 75 i el 89% i només 3 per sota de l’estàndard del 75%.

La coordinació de l’equip de professionals, l’ajuda del treballador/assistent social o com el cos mèdic i el col·lectiu d’infermeria escolta i es fan càrrec de les preocupacions del pacient sobre la seva salut; són alguns dels punts millor valorats.

L’alt índex de fidelitat és novament un indicador a destacar. Un 97,4% dels pacients enquestats tornaria al nostre centre, resultat que novament ens situa per sobre de la resta de Catalunya amb un 91,8%.

Les enquestes també ens fan revisar aquells aspectes a millorar amb l’objectiu final d’oferir la màxima qualitat assistencial a les persones que atenem.

 

Podeu consultar l’informe sencer de resultats fent clic en el següent enllaç 

En definitiva, la participació en el Pla d’Enquestes de Satisfacció (PLAENSA) ens ajuda a millorar dia a dia però també ens demostra que l’equip de professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu intentem proporcionar una assistència que va més enllà de cobrir les necessitats bàsiques de la nostra població de referència.

Gràcies a tots i totes per la vostra gran labor.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search