Els tallers de Torrents d’Art omplen de color el Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a Projectes

Sota el nom de ‘Rehabilitem l’espai deTorrents d’Art’ es presenten un seguit de tallers que permeten actuar sobre els elements externs de l’edifici que ocupa aquest equipament dins del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, amb un doble objectiu. Per una banda, oferir als usuaris del Parc una activitat participativa amb resultats tangibles i permanents, i per l’altra, fer estèticament atractiva i cridanera la imatge exterior d’un indret estigmatitzat pel seu passat com a pavelló de pacients agut.

Aquest projecte compta amb la participació de l’empresa de pintures Titan, que cedeix els materials plàstics necessaris per decorar la façana, el terra i els arbres de la zona d’accés a l’edifici, a més de les sales interiors del mateix centre. En aquests tallers setmanals, també col·laboren els alumnes de l’Escola Massana de Barcelona formant als usuaris en les diverses tècniques utilitzades, ajudant a definir els temes de treball i acompanyant-los en el procés d’execució.

Per la seva part, Lanas Katia, a més de proporcionar material, s’ha implicat en el programa participant en el disseny i l’execució dels tallers setmanals de ganxet. Més endavant, aquests tallers se sumaran al projecte ‘Rehabilitem l’espai de Torrents d’Art’ vestint els arbres del recinte.

Torrents d’Art és un programa innovador impulsat per l’Àrea de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i que té com a objectiu articular un diàleg permanent entre l’art i la salut mental implicant als seus usuaris i usuàries, al mateix temps que s’estableixen aliances amb altres col·lectius vulnerables, diverses comunitats i la ciutadania en general.

El programa disposa d’un espai ampli en el recinte del Parc Sanitari, que comprèn un àmbit de creació, un centre de tallers, una sala d’exposicions i base d’activitats, dinamitzat pels mateixos usuaris i usuàries i que compta amb el suport de diversos agents del terreny de la salut, la teràpia, l’art i l’educació. El centre roman obert al públic a fi de convertir-se en un lloc d’intercanvi, de convivència, de cultura i de cohesió social.

Fins avui, Torrents d’Art ha organitzat la Jornada Horitzons, dedicada a l’art, la salut mental i la comunitat, ‘Omplim el Parc de Música‘ i segueix programant trobades, tallers i activitats diverses relacionades amb la fotografia, la història, la música, la dansa i d’altres disciplines on tota la ciutadania pugui participar. A més, al passat 23 de maig de 2017, Torrents d’Art va ser guardonat amb el Premi Ramón de Teserachs​ a l’actuació cívica d’entitats per a la promoció de la salut per part de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i va ser destacat com un projecte innovador i integrador de grups de diferents territoris per a persones amb problemes de salut mental.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search