“Estudi de la funció anorectal després de la realització de la cirurgia endoscópica transanal”

 a Institució
​Juny de 2012. La Dra. Judit Hermoso, adjunta del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i membre del grup de recerca “Recerca i Innovació en Cirurgia”, va presentar fa uns dies la seva tesi: “Estudi de la funció anorectal després de la realització de la cirurgia endoscópica transanal”. Així, posa punt i final a gairebé 8 anys d’intens treball. “Han estat molts anys d’esforços que ara, per fi, han tingut la seva recompensa. Ha estat com una carrera de fons amb períodes per tot… És el final d’un procés, el premi a la constància a la feina del dia a dia. La veritat es que ha estat un moment il·lusionant”, explica l’autora de la tesi.
En aquest estudi, la Dra. Judit Hermoso es centra en l’estudi de la funció anorectal des del punt de vista clínic i manomètric. “Vaig començar a fer la tesi quan estava fent la rotació al Servei Colorectal del Parc Taulí i s’estava començant a portar a terme aquesta tècnica. Vaig pensar que seria una bona temàtica per tractar”.
Van participar 201 pacients, tots ells del Parc Taulí, entre 18 i 91 anys i amb patologia benigna per sota els 20cm del marge anal i lesions malignes en estudi incipient. “S’ha de destacar la mostra estudiada. Estudis similars no superen els 50 pacients i és dels fets més rellevants de la tesi i que s’han de destacar” – explica la Dra. Hermoso – “La conclusió de tot plegat és que la funció anorectal no queda alterada per aquesta tècnica des del punt de vista clínic valorat a través del test de Wexner mitjançant el qual, el servei pot avaluar la presència de incontinència fecal”.
Els vuit anys de feina, de sacrificis i d’estudis van finalitzar el passat 22 de juny, dia que va llegir la tesi. “No ha estat un treball individual. He de donar les gràcies al directors, als tutors i a totes aquelles persones que han format part d’una manera o una altre en tota quest procés. Ha estat un treball de coordinació i sense tots ells no hagués estat possible”.
La Dra. Judit Hermoso va arribar a l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu el juny del 2010, just quan el nou hospital obria les seves portes: “estic molt contenta de formar part del Parc Sanitari… He tingut molta sort perquè he aconseguit una estabilitat laboral fent el que més m’agrada. A més, estic envoltada d’un gran grup de professionals i això s’ha d’agrair. El treball en equip és fonamental per a nosaltres, l’ambient entre tots és immillorable i a sobre disposem d’unes instal·lacions privilegiades. Encara, però, ens queden moltes coses a fer i ho tenim tot a les nostres mans per aconseguir-ho”.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search