La Fundació i2CAT presenta un nou projecte per l’atenció de persones amb depressió

 a Projectes

Parc Sanitari Sant Joan de Déu, representat pel psiquiatre Antonio Serrano Blanco com a soci del projecte, participa activa-ment en Help4Mood. És la Fundació i2CAT, centre d’investigació i innovació vinculat a la Universitat Politècnica de Catalunya, l’encarregada de posar el projecte en marxa.

Help4Mood proposa avançar significativament en el tractament de persones amb depressió mitjançant suport tecnològic. Es tracta de la monitorització de l’estat d’ànim, l’activitat física i altres paràmetres mitjançant la combinació d’un Agent Virtual i sensors col·locats al domicili del pacient. L’Agent Virtual que pot interactuar amb el pacient a través d’una combinació d’instruccions, el diàleg, els moviments corporals i expressions facials.

En el seguiment del tractament es combinen tecnologies ja existents (sensors de moviment, valoracions psicològiques o l’anàlisi de la veu), i noves tecnologies pel reconeixement de patrons basats en el sistema de suport de decisions per a la gestió del tractament.

“El sistema de monitorització del pacient depressiu permetrà avaluar d’una manera remota i diàriament les seves indicacions vitals i consensuar les pautes de seguiment amb els psicòlegs. Aquest sistema de telepsiquiatria aconseguirà reduir els costos de desplaçament als centres de salut mental, així com millorar l’estat anímic del pacient, que podrà disposar d’una atenció personalitzada en qualsevol moment”, així resumeix Josep Maria Colomé, responsable del Clúster de Salut i Dependència del a Fundació i2CAT, Help4Mood.

Aquest projecte neix amb la voluntat de donar resposta a una malaltia que afecta a entre el 5 i el 10% de la població d’Europa Occidental. Help4Mood, finançat pel VII Programa Marco de la Unió Europea, tindrà un cost aproximat de 3 milions d’euros.

Pel desenvolupament d’aquest programa s’ha hagut de crear un consorci on, a banda del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i i2CAT, participen també importants empreses i institucions com la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat d’Edimburg i la FVA (Itàlia), entre d’altres.

Veure notícia publicada a “La Vanguardia” diumenge 19 de desembre.

Els assistents gaudiran de tarifa plana de pàrquing en l’aparcament ubicat al soterrani de l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Sant Boi de Llobregat).

Darreres notícies

Escriu un comentari

Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search