Inscripcions obertes a les sessions virtuals sobre covid-19 i salut mental de setembre

 a Salut mental

Després d’una breu aturada a l’estiu, la plataforma SOM Salut Mental 360 reprèn el cicle de webinars que va començar al juliol com a resposta a l’emergència social i l’impacte en el benestar emocional que ha originat la pandèmia.

A Catalunya, les mesures de confinament pel coronavirus han triplicat el percentatge de població que afirma experimentar símptomes de depressió, i s’ha quadruplicat el nombre de persones que han patit d’ansietat, segons una enquesta elaborada pel departament de Salut en què han participat prop de 38.000 ciutadans. Aquestes dades són només una petita mostra de les situacions de malestar emocional i psicològic que s’han viscut arran de la pandèmia.

Amb aquest rerefons, al juliol va néixer la plataforma SOM Salut Mental 360, un portal que vol esdevenir una referència a escala nacional i internacional en l’àmbit de la salut mental, tant per a professionals d’aquest camp com per a la població general.

Eines per afrontar una nova realitat

Després del període d’estiu, la plataforma reprèn el cicle de webinars setmanals que amb què va començar a caminar al juliol i que se centra en com la covid-19 ha impactat en la salut mental de la població.

  • Cuidar i cuidar-se: com afrontar el retorn a l’activitat assistencial 

Dimarts, 1 de setembre, a les 18 h

Tres professionals de l’àmbit de la salut que han estat en primera línia de la crisi sanitària compartiran el seu testimoni i explicaran com s’ha gestionat l’atenció a la salut mental dels sanitaris.

Més informació i inscripcions.

  • El retorn a les aules

        Dimarts, 8 de setembre, a les 18 h

En aquesta sessió s’abordarà la tornada a l’escola des de la mirada de diversos professionals de l’àmbit de la psicopedagogia, la docència i la sociologia, així com de l’alumnat i de les seves famílies.

Més informació i inscripcions.

  • El patiment amagat: La violència intrafamiliar

Dimarts, 15 de setembre, a les 18 h

Especialistes en l’àmbit de la violència intrafamiliar reflexionaran sobre com el confinament i la desescalada han impactat en l’àmbit de la família i de la parella.

Més informació i inscripcions.

  • Anem cap a una societat més solidària?

Dimarts, 22 de setembre, a les 18 h

Una anàlisi de les oportunitats i experiències que han sorgit en el teixit ciutadà i en les institucions d’obra social arran de la pandèmia.

Més informació i inscripcions.

  • Els invisibles: Persones en risc d’exclusió social

Dimarts, 29 de setembre, a les 18 h

Persones que treballen en el sector social narraran com han viscut l’emergència humanitària que ha portat la covid-19 i com s’han organitzat i treballen per fer-hi front.

Més informació i inscripcions.

Aquests seminaris en línia es faran a través de la plataforma Zoom. Un cop inscrits, rebreu un missatge de confirmació per accedir al webinar. En cas contrari, reviseu el correu brossa.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search