Jaume Llopis publica un article a la Revista Ágora d’Infermeria

 a Institució
Sota el títol “Pateixen els pares: estudi de l’estrès provocat per la cardiopatia congènita dels fills”, en aquest article es presenten part dels resultats que en el seu dia van sorgir arrel la Tesi Doctoral “Corazones de Papel: Patrones de cambio en las familias con niños con cardiopatías congénitas” elaborada també per Jaume Llopis.
L’alegria que comporta el naixement d’un nadó en ocasions es veu frustrada per l’aparició d’una malaltia, que representa un shock en els pares. A l’angustia que genera el diagnòstic, s’ha de sumar les esperes en les avantsales de les UCIs.  L’alegria tornarà quan arribi el moment de tornar a casa. Anys més tard, amb la incorporació del seu fill/a al col·legi, tornarà el patiment pels pares.
En aquest article es pretén posar de manifest els nombrosos sentiments que sorgeixen durant el &quotrecorregut vivencial de la malaltia per part dels pares i les mares&quot. Per aconseguir-ho, s’han realitzat un total de 36 qüestionaris i 42 entrevistes semiestructurades.
Arrel aquestes tècniques es posa de manifest la importància de la pròpia parella i de la família com a principals proveïdors de suport afectiu davant la malaltia.
També s’evidencien els canvis que es produeixen en la vida diària com a conseqüència de la malaltia d’un fill/a: canvi de valors, canvis laborals, dependència hospitalària…
Finalment, també es destaca la importància que adquireix la informació sanitària en cada moment, així com l’aprovació de polítiques que afavoreixin la conciliació de la vida familiar amb la vida laboral, entre d’altres accions.
Per llegir l’article podeu fer clic aquí
Per més informació de la revista, podeu fer clic aquí
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search