La cura de les ferides emocionals, tema central de la XVI Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER)

 a Esdeveniments

Sota el lema “Quan l’esperit emmalalteix”, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza el 6 de novembre aquesta trobada que reunirà experts en benestar emocional, psicologia i espiritualitat.

“L’esperit, com el cos, també pot morir de gana”. Aquesta frase, guixada al Mur de Berlín, transmet que hi ha alguna cosa intangible en l’ésser humà, a banda del cos, que també pateix i que fins i tot pot arribar a emmalaltir.

Les ferides emocionals són invisibles, però tot sovint esdevenen més doloroses i difícils de guarir que no pas les físiques. Amb la finalitat de sobreposar-se als estats de malestar, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza la ja consolidada Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) el 6 de novembre a l’Auditori del Centre Social.

16 edicions de la Jornada del SAER

Aquesta trobada, que va en línia amb el model d’atenció integral que ofereix el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, amb què es promou l’espiritualitat per contribuir al benestar de les persones ateses en tots els aspectes de la seva vida, palesa el compromís de l’organització en aquest sentit, i s’ha convertit en una de les cites més esperades del calendari anual d’actes. Tant és així, que ja s’han tancat les inscripcions per assistir-hi aquest 6 de novembre.

La XVI edició de la Jornada del SAER compta tant amb els professionals que formen l’equip del servei, com amb experts en els àmbits de l’espiritualitat, l’antropologia, la psicologia i el benestar emocional, i està oberta a tota la ciutadania.

Claus per fer front a l’adversitat

La ponència “Les ferides de l’esperit”, a càrrec de Xavier Melloni, antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió, donarà el tret de sortida a la jornada. El prestigiós expert en mística comparada i diàleg interreligiós, descriurà aquelles ferides espirituals que són més habituals, com ara la culpa, la fragilitat o l’avidesa.

Després d’una pausa-cafè, tindrà lloc la taula rodona “Experiències: Transformació a partir d’una crisi”, amb testimonis que narraran les seves experiències de creixement arran de situacions vitals adverses, relacionades amb la salut mental, la malaltia somàtica, l’exclusió social, el buit existencial i les addiccions. En aquesta taula es podran veure extractes breus dels documentals ULU, un latido universal i Entre el sostre i el cel.

L’acte acabarà amb la ponència “La cura de l’esperit”, amb Mercedes Nasarre, psiquiatra, llicenciada en medicina i formada en psicoanàlisi i postracionalisme, que oferirà tot un seguit d’orientacions per tenir cura de l’esperit i acompanyar els altres perquè tinguin cura del seu.

Si voleu descarregar-vos el programa de la XVI Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER), feu clic aquí.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search