La Diada de Sant Jordi arriba al Parc Sanitari

 a Institució
L’acte central serà el tradicional mercat artesanal que se celebrarà als carrers del recinte  (zona Auditori – Edifici Santa Ana) amb una gran varietat de detalls per adquirir: roses, peces de ceràmica, arracades, collarets, penjadors, galetes, llibres…… Aquests són, només, alguns dels productes que usuaris, professionals o ciutadania en general podran adquirir en aquest mercat el dia 22 d’abril a partir de les 9:30 del matí. La Comissió d’Actes Lúdics del Parc Sanitari, organitzadora d’aquest mercat, també tindrà presència amb una parada de venda de roses.
El departament de Desenvolupament Solidari també participa en aquesta jornada d’esbarjo el dia 22 d’abril. Els voluntaris del Parc Sanitari,  junt amb un grup d’alumnes de l’escola Sant Josep, amb els quals s’ha iniciat un APS (Aprenentatge Servei, una metodologia educativa), tindran una paradeta de roses solidàries, tant en el mercat artesanal com en el hall de l’Hospital General. El benefici anirà destinat a subvencionar formació  per al personal d’infermeria (auxiliars i infermeres) de l’Hospital Cristo de las Américas de Sucre, a Bolívia,  amb qui el PSSJD està agermanat. La viabilitat d’aquest projecte està sent possible gràcies a la solidaritat de tot el personal d’infermeria, metges, auxiliars i d’altres professionals del PSSJD.
Com ve sent habitual any rere any, els serveis de rehabilitació del Parc Sanitari tenen una presència destacada en aquesta Diada de Sant Jordi. Enguany, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Viladecans (SRC Viladecans), estarà present en el mercat artesanal del Parc. D’altra banda, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Cornellà (SRC Cornellà) participa, per segon any consecutiu, en la fira comercial de Sant Jordi d’Esplugues de Llobregat, organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues on participen, tant comerços com d’altres entitats de la població. El SRC de Cornellà participa amb l’exposició i venda de ceràmica i roses realitzades en el propi SRC. L’activitat de ceràmica, des de fa més de trens anys, la gestionen els propis usuaris que la realitzen, inclús porten el control del llibre de comptes amb tot allò que es recapta en les vendes i la decisió d’on es destinen, després, els beneficis. L’objectiu és potenciar que els usuaris del SRC participin en activitats comunitàries, amb implicació i il·lusió, fites totalment assolides en aquest cas.
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu també estarà present en altres punts de Barcelona, com el Centre de Dia de Ciutat Vella de Barcelona. En el marc del projecte Raval Cultural, els grans equipaments culturals del barri, conjuntament amb Salut Tot Raval, una plataforma ciutadana de la que formen part, s’ha endegat un projecte per potenciar la interrelació entre les grans institucions culturals del barri i els diferents centres educatius de Primària i Secundària de la zona.
En aquest context i amb motiu de la Diada de Sant Jordi, un grup d’estudiants de l’IES Miquel Taradell i un grup d’usuaris del Centre de Dia de Ciutat Vella han organitzat una exposició fotogràfica per al proper 22 d’abril que s’emmarca dins les jornades culturals i lúdiques del Programa &quotApadrina el teu equipament&quot. En aquesta engrescadora tasca conjunta, estudiants i usuaris del centre de dia han tingut l’oportunitat de conèixer-se mútuament i d’apropar-se als equipaments del barri. La trobada entre ambdós es va dur a terme en dues tandes: en la primera sessió es va realitzar una visita guiada al Palau Güell, emblemàtic edifici del Districte de Ciutat Vella.  En una segona sessió, es va realitzar la preparació de l’exposició amb les fotos que es van fer durant la visita conjunta.
Sen’s dubte, un treball col·lectiu que de ben segur ha generat fluxos de treball i d’interrelació molt interessants!
Només ens queda dir-vos que gaudiu, tot i més, de la Diada de Sant Jordi!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search