La Direcció de Programes Assistencials del Parc Sanitari, premi a la Innovació en Gestió

 a Institució
​La Direcció de Programes Assistencials del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha estat guardonada durant l’entrega de la quarta edició dels Premis La Unió a la Innovació en Gestió, atorgats per la Unió Catalana d’Hospitals. Uns premis on han participat hospitals d’entitat com són l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital de Granollers o l’Hospital Platón d’entre d’altres amb més d’una vintena de candidatures.
“Aquest premi és un reconeixement al Parc Sanitari per apostar per una direcció innovadora i pels resultats obtinguts”, afirma el Sr. José Luis Argudo, Director de Programes Assistencials del Parc.
La Direcció de Programes Assistencials del Parc Sanitari Sant Joan de Déu té poc més d’un any de vida i la seva funció, principalment, és recollir les idees que tenen els professionals de la institució i que poden suposar una millora directa en l’atenció als usuaris, o indirecta mitjançant una millora en el funcionament de la unitat o departament. Un cop rebuda i estudiada la idea, es desenvolupa un Programa Assistencial per portar-la a terme.
“Les idees que rebem són molt diverses. En moltes ocasions són petites iniciatives que en un principi poden semblar que no tenen entitat suficient però que, finalment, s’acaben convertint en grans programes&quot– explica José Luis Argudo – &quotAnimem a tots aquells professionals que tinguin alguna idea que pensin que els hi pot ajudar tant en la seva feina com en l’atenció als usuaris, a que contactin amb nosaltres. Entre tots buscarem les millors opcions per poder fer-la realitat.”
Desenvolupar un Programa Assistencial té una sèrie de beneficis que impacten, positivament, en tots els actors implicats en el mateix. “Els primers beneficiats són els usuaris perquè suposa una millora tant en la seva salut com en l’atenció que reben.
D’altra banda, al professional li permet millorar la seva feina, utilitzar l’experiència per presentar-la en congressos i jornades, desenvolupar un treball de recerca si ho desitja, participar com a docent si l’experiència permet convertir-la en una acció formativa o curs i ser referent en el tema tant al nostre centre com en altres institucions.
El centre també surt beneficiat i es que portar a terme Programes Assistencials permet continuar avançant en la millora de l’assistència i ajuda a ser un referent en el sector salut”, explica José Luis Argudo.
Actualment estem desenvolupant 3 programes: el Programa de Consultoria Virtual en Diabetis realitzat conjuntament del Departament d’Endocrinologia el Programa d’Atenció Domiciliària en el territori del Baix Llobregat i el Programa d’Atenció a la Psicosi Incipient. A més, ja tenim en marxa els programes del Pacient Crònic Complex en Salut Mental i també el Programa d’Atenció a la cronicitat de l’Hospital General, amb uns resultats excel·lents.
En aquest context, no és d’estranyar el premi rebut el passat 12 de desembre i es que aquests responen a la voluntat de La Unió de reconèixer i atorgar valor al treball de les organitzacions sanitàries i socials en aplicar innovacions a la gestió de les seves institucions, de destacar el valor que aporten en la gestió de les persones i de premiar les innovacions que es tradueixen i impacten positivament en resultats per als ciutadans. Joan María Ferrer, director d’assessorament, consultoria i serveis a l’associat de La Unió, va ser l’encarregat d’anunciar els premiats.
Els premiats han estat:
En l’apartat de Gestió dels Professionals:
            – 1er premi. Parc Sanitari Sant Joan de Déu per “Direcció de Programes  Assistencials“.
            – Finalista. Hospital Plató per “Model d’avaluació de competències professionals“.
En la categoria d’ Eficiència i Sostenibilitat:
            – 1er premi. IDC Salut. Hospital Sagrat Cor per “Model Quirúrgic Integral amb   adaptació a
           demanda variable“.
            – Finalista. Hospital Clínic per “Racionalitzar el consum de fàrmac antimicrobians”.
En la modalitat de Gestió Assistencial de les Persones:
            – 1er premi. Consorci Sanitari del Garraf per “Implantació de la metodologia Lean en  l’atenció  
            urgent”.
            – Finalista. Fundació P. Hospital de Granollers per “Consulta d’actuació única”.
Per més informació, podeu fer clic aquí
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search