La Dra Mª José Vives, adjunta del Servei de Medicina Interna i Urgències del Parc Sanitari, ha estat guardonada amb el Premi Bartolomé Cabrer 2016 a la millor Tesi Doctoral

 a Institució
El passat 2 de juny la Dra Mª José Vives, metgessa adjunta del Servei de Medicina Interna i Urgències del Parc Sanitari va rebre, de la Societat Catalano-Balear de Medicina Interna, el Premi Bartolomé Cabrer 2016 a la millor Tesi Doctoral realitzada durant l’any 2015.
La tesi presentada per la Dra Vives va ser: &quotEnteropatia sensible al gluten en pacients amb malalties autoimmunes sistèmiques: aspectes fisiopatològics i rellevància clínica&quot. Aquesta tesi ha permès demostrar que les malalties autoimmunes sistèmiques no són un grup de risc per patir malaltia celíaca i, per tant, no es justifica la realització d’un cribratge sistemàtic en relació a aquesta malaltia.
En relació al tema desenvolupat en la tesi de la Dra. Vives, s’ha utilitzat un mètode de detecció innovador que combina serologia i genotipat com a estrategia per decidir a quins pacients s’ha de realitzar una biòpsia duodenal.
Els resultats erivats d’aquest treball d’investigació van ser publicats, l’any 2012, a la prestigiosa revista Digestive and Liver Disease.
Enhorabona a la Dra. Vives per l’assoliment d’aquest premi!
 
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search